Γιατί έχει αλλάξει το χρονικό διάστημα που μου κρατάει η περίοδος;

Γιατί έχει αλλάξει το χρονικό διάστημα που μου κρατάει η περίοδος;

Ερώτηση:
Πριν από 4 μήνες έκανα χειρουργείο για κύστες ωοθηκών και αφαίρεση δεξιά ωοθήκης. Από τότε χάλασε ο κύκλος περιόδου. Από εκεί που είχα περίοδο κάθε 28 μέρες με πολλή ροή αίματος για 5 μέρες, τώρα από τον Μάρτιο που είχα καθυστέρηση περίπου 4-5 μέρες και όταν μου ήρθε είχα πάρα πολύ λίγη ροή και τώρα πάλι τον Απρίλιο στις 28 μέρες είδα λίγο αίμα και πολύ λίγο αίμα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Είμαι πολύ στεναχωρημένη γιατί πρόκειται σε 6 μήνες να ξεκινήσω εξωσωματική γονιμοποίηση.
Απάντηση:

Μου γράφετε ότι αφαιρέσατε την μία ωοθήκη και αφαιρέσατε κύστες από την άλλη ωοθήκη. Η επέμβαση σας αφαίρεσε πολύτιμο ωοθυκικό ιστό, μειώθηκαν τα ωάρια και πιθανόν επηρεάστηκε η ωοθυλακιορρηξία. Θα χρειαστούν εξετάσεις αίματος για να αναγνωρίσετε τι έχει συμβεί και να προχωρήσετε το συντομότερο σε εγκυμοσύνη.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v