Ζουμερό κέικ φράουλας με κομματάκια σοκολάτας

Ζουμερό κέικ φράουλας με κομματάκια σοκολάτας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις ανοιξιάτικες φράουλες, τη σοκολάτα και τα κέικ... Όταν, μάλιστα, συνδυάζονται όλα μαζί σε ένα ζουμερό γλυκό, τότε το αποτέλεσμα είναι σχεδόν παραδεισένιο! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα μας θυμηθείτε!

Τι χρειαζόμαστε

  • 110 γραμμάρια βούτυρο 
  •  150 γραμμάριο ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 3 μεγάλα αυγά
  •  ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  •  1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 
  •  1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη 
  •  1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
  •  1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 100% λιπαρά 
  • 1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας 
  • 205 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Παίρνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και ανακατεύουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας.

Βήμα 2ο

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, μαζί με τη βανίλια. Χτυπάμε καλά. 

Βήμα 3ο

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Έπειτα, το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα με το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια, εναλλάξ με το γιαούρτι, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια. 

Βήμα 4ο

Κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας από τις φράουλες και τις υπόλοιπες τις προσθέτουμε στο μείγμα μας. 

Βήμα 5ο

Κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας από τα κομματάκια σοκολάτας και τα υπόλοιπα τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. 

Βήμα 6ο

Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού οι φράουλες και η σοκολάτα και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ, στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα. 

Βήμα 7ο

Σκορπάμε τις κρατημένες φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας πάνω στο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς C) για 60-70 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κέικ (για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε, κάνουμε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα). 

Βήμα 8ο

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και το βγάζουμε από τη φόρμα χωρίς να το αναποδογυρίσουμε, για να είναι στο πάνω μέρος τα κομματάκια φράουλας και σοκολάτας. 

Συνταγή και φωτογραφίες από fullscoops.net

v