4… γιαγιαδίστικα μυστικά για θεϊκή μαγειρίτσα

4… γιαγιαδίστικα μυστικά για θεϊκή μαγειρίτσα

Παραδοσιακά, το βράδυ της Ανάστασης, μετά την κατάνυξη, ακολουθεί το οικογενειακό τραπέζι, όπου στη μέση του δεσπόζει η μαγειρίτσα. Ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο που για να πετύχει έχει συγκεκριμένα μυστικά! Αποφασίσαμε, λοιπόν, να αποκαλύψουμε 5... γιαγιαδίστικα tips  για να φτιάξετε την πιο νόστιμη μαγειρίτσα και να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας.

 

Η μυρωδιά είναι το Άλφα και το Ωμέγα

Εκτός από τη γεύση σ' ένα πιάτο παίζει σημαντικό ρόλο και η μυρωδιά. Και, κακά τα ψέματα, η μαγειρίτσα έχει έντονη μυρωδιά που κάποιες φορές λειτουργεί αποτρεπτικά για να δοκιμάσει κάποιος. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την επιτυχία της συνταγής. Γι' αυτό ζητήστε από τον κρεοπώλη που εμπιστεύεστε να σας δώσει έντερα και συκωταριά από αρνί ή κατσίκι γάλακτος. Τα συγκεκριμένα ζώα τρέφονται μόνο με γάλα και έτσι τα εντόσθιά τους δεν θα μυρίζουν έντονα.

Η νοστιμιά κρύβεται στο πλύσιμο και το καθάρισμα των εντέρων

Σε γενικές γραμμές η μαγειρίτσα είναι ένα πολύ εύκολο πιάτο. Η μόνη δυσκολία που παρουσιάζει είναι το καθάρισμα των εντέρων, καθώς είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία.

Καλό να ξεκινήσετε το πλύσιμο των εντέρων από το προηγούμενο βράδυ. Πλύνετε με άφθονο νερό τα εντόσθια και όταν είναι πεντακάθαρα, βάλτε τα σε μια λεκάνη με νερό. Προσθέστε χυμό λεμονιού, βάλτε τα στο ψυγείο και περιμένετε μέχρι ν' ασπρίσουν. Πριν αρχίσετε να τα καθαρίζετε, ξεπλύνετέ μία φορά ακόμα και ρίξτε λίγο ξύδι.

Το τέλειο αβγολέμονο το ετοιμάζουμε πάντα... τελευταία στιγμή

Μπορεί η προετοιμασία των εντέρων να γίνεται αποβραδίς, το πετυχημένο αβγολέμονο ωστόσο, το φτιάχνουμε πάντα 5-10 λεπτά πριν να είναι έτοιμη η μαγειρίτσα. 

Υπάρχουν δυο τρόποι για να νοστιμέψει η σούπα: είτε να χτυπήσετε χωριστά τον κρόκο και το ασπράδι είτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τους κρόκους. Έχει μεγάλη σημασία να προσέξετε τη θερμοκρασία του, η οποία πρέπει να ανεβαίνει σταδιακά μέχρι να είναι ίδια με την μαγειρίτσα. Τέλος, προσθέστε λίγο πριν σερβίρετε.

 

 

H πιο νόστιμη μαγειρίτσα είναι η... χυλωμένη

Η μαγειρίτσα είναι ακόμα πιο νόστιμη όταν είναι χυλωμένη και όχι αραιωμένη. Αρέσει περισσότερο και στα παιδιά! Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μη βάλετε από την αρχή πάρα πολύ νερό ή ζωμό στην κατσαρόλα.

Το μυστικό για τη μαγειρίτσα συγκεκριμένα είναι να προσθέσετε ξερό κρεμμύδι, το οποίο θα έχετε ψιλοκόψει πρώτα!

Καλή Ανάσταση!

v