Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία την Τετάρτη 18/5

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία την Τετάρτη 18/5

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, είναι ημέρα εορτασμού, και η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται πως η ελεύθερη είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία αφορά όσα ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το ΥΠ.ΠΟ.Α.. Παράλληλα θα «τρέξουν» και πολλές εκδηλώσεις! Μερικές από αυτές είναι:

Μουσείο Ακρόπολης

Στις 18/5 το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Η φετινή θεματική είναι «Η δύναμη των μουσείων» και επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης, καθώς και στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την προσβασιμότητα. Με αυτή την ευκαιρία, το Μουσείο θα προσφέρει στους ενήλικους επισκέπτες του δύο νέες παρουσιάσεις με θέμα «Κρυφές ιστορίες διασποράς» και «Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης. Νέες διαδραστικές εφαρμογές», ενώ θα διαθέτει για τις οικογένειες το νέο έντυπο «Τα γλυπτά του Παρθενώνα. 6 μικρές ιστορίες χωρισμού». Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στις 18 και 19 Μαΐου 2022 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδευόμενο από εργαστήριο σε ομάδα προσφύγων, εκπαιδευτικές διαδικτυακές δράσεις για μαθητές πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θεματικές περιηγήσεις στο Μουσείο και ψηφιακές εικονικές περιηγήσεις για εμποδιζόμενα κινητικά άτομα ή άτομα με προβλήματα ακοής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Στις 18 Μαΐου 2022 το ΕΙΜ θα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στην επετειακή έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21», από τους επιμελητές του Μουσείου, ώρες 13:30 και 15:00. Δείτε περισσότερα εδώ.

Μουσείο Μπενάκη

Η είσοδος στα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη (Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού και Πινακοθήκη Γκίκα) θα είναι ελεύθερη μέχρι τις 6 το απόγευμα. Μάλιστα, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη εκπληρώνει ένα σταθερό του όνειρο, που στους πρόσφατους καιρούς έγινε ανάγκη επιτακτική: Να συνδεθεί ζωντανά και απευθείας, χωρίς ενδιάμεσους, με απομακρυσμένα σχολεία της ελληνικής περιφέρειας, προσφέροντας τα προγράμματά του σε μαθητές που δεν επισκέπτονται εύκολα τους φυσικούς του χώρους. Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά εδώ.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Αύριο, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης θα είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη όλη την ημέρα. Μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν και δωρεάν ξεναγήσεις, ενώ εμπειρία της επίσκεψης στον χώρο του Μουσείου θα εμπλουτιστεί με ένα DJ set διάρκειας 11 ωρών αφιερωμένο ειδικά στη γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Δείτε περισσότερα εδώ.

Μουσείο Ζωολογίας

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι ανοιχτό με  ελεύθερη είσοδο από τις 9:30 έως τις 18:30. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Μουσείου έχουν προγραμματιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, οργανωμένες ξεναγήσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ίδρυμα Takis

Για πρώτη φορά το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και υποδέχεται τους επισκέπτες από το πρωί ως το βράδυ (10 μ.μ.) παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα δράσεων απευθυνόμενο σε μικρούς και μεγάλους. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ξεναγήσεις και ρεσιτάλ πιάνου, παιδικά εργαστήρια και παρατήρηση των αστερισμών. Ενημερωθείτε εδώ.

v