5 τρόποι να κάνεις την τέλεια βάφτιση χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία!

5 τρόποι να κάνεις την τέλεια βάφτιση χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία!

Η μέρα που βαφτίζουμε το παιδί μας είναι ξεχωριστή και θέλουμε να είναι όλα τέλεια! Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία για μια εντυπωσιακή βάφτιστη - εξάλλου, δεν μας το επιτρέπει και η εποχή. Ακολουθώντας μικρά tips, μπορούμε να οργανώσουμε μια  υπέροχη βάφτιση, με μικρό κόστος. 

Το τέλειο προσκλητήριο μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου

Αν θες να ακολουθήσεις τη νέα μόδα, μπορείς να στείλεις το προσκλητήριο της βάφτισης ηλεκτρονικά και να κερδίσεις χρήμα αλλά και χρόνο! Ετοίμασε ένα ωραίο κείμενο, επισύναψε μια φωτογραφία του μωρού και ενημέρωσε τους καλεσμένους σου για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο της τελετής. Για ένα πιο…περιποιημένο και πρωτότυπο email, μπορείς να πάρεις κάποιες ιδέες εδώ

Εάν πάλι είσαι κλασικός τύπος και θες να στείλεις τις προσκλήσεις ταχυδρομικά ή χέρι με χέρι, στα παρακάτω βίντεο θα βρεις όμορφες και εύκολες ιδέες που, χωρίς να κοστίσουν μια περιουσία, θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου. 

Μπομπονιέρες από τα χεράκια σου

Εκτός από το προσκλητήριο της βάφτισης, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και τις μπομπονιέρες με λίγα υλικά και ελάχιστο κόστος. Επιστράτευσε τη βοήθεια φίλων και συγγενών και, όλοι μαζί, φτιάξτε χαριτωμένες μπομπονιέρες που θα έχουν την υπογραφή και το προσωπικό σου στυλ. Ένα απλό χωνάκι από χαρτί γεμισμένο με κουφέτα ή μικρά βαζάκια στολισμένα με μια όμορφη κορδέλα, είναι δύο όμορφες ιδέες που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Για περισσότερες ιδέες, δείτε εδώ και τα παρακάτω βίντεο.

Κέρασμα απλό και σπιτικό

Μετά τη βάφτιση, οι γονείς συνηθίζουν να κάνουν το τραπέζι στους παρευρισκόμενους σε πολυτελή μαγαζιά που κοστίζουν… 5 μηνιάτικα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να καταφύγεις σε μία τέτοια λύση. Ένα απλό κέρασμα έξω από την εκκλησία, ιδανικά με σπιτικές λιχουδιές που έχεις ετοιμάσει μόνη σου, είναι ο καλύτερος τρόπος να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου. 

Βρες έναν ναό που επιτρέπει το κέρασμα στον προαύλιο χώρο του, ο οποίος είναι περιποιημένος, σκιερός, με μπόλικα πεζούλια ή παγκάκια και σε ένα ήσυχο μέρος, όπου ούτε θα ενοχλείτε ούτε θα σας ενοχλούν. Για να βρεις τον ναό που να τα συνδυάζει όλα αυτά, ίσως χρειαστεί να ψάξεις λίγο παραπάνω ή και να απομακρυνθείς από την περιοχή σου, όμως αξίζει τον κόπο. Κάποιες ιδέες μπορείτε να βρείτε εδώ

Επιστρατεύστε φίλους και συγγενείς να τραβήξουν φωτογραφίες

 βάφτιση του παιδιού σου είναι μια σημαντική μέρα και σίγουρα θες να έχεις… χειροπιαστές αναμνήσεις για να μην την ξαχάσεις ποτέ! Εάν, όμως, τα χρήματα για φωτογραφίες και βίντεο από το μυστήριο δεν περισσεύουν, επιστράτευσε τους φίλους σου! 

Το αποτέλεσμα δεν θα έχει την υπογραφή ενός επαγγελματία και ίσως να μην είναι τόσο άρτιο, αλλά σίγουρα θα είναι πιο διασκεδαστικό και ζεστό. Χωρίς περιστροφές, ζητήστε από όσους μπορούν (ειδικά από αυτούς που δεν έχουν πιτσιρίκια να κυνηγάνε), να βγάζουν φωτογραφίες πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και στο τέλος του μυστηρίου, και παρακαλέστε αυτόν που ξέρετε ότι έχει κάποιο ταλέντο στην τέχνη αυτή, να αναλάβει την δική σας φωτογραφική μηχανή και να τραβήξει και μερικά βίντεο. Αργότερα, θα σας στείλουν όλοι το «υλικό» τους και έτσι θα μπορείτε να επιλέξετε και να εκτυπώσετε αυτές που θέλετε.

Κάντε στους νονούς ένα ξεχωριστό, αλλά όχι ακριβό δώρο

Η παράδοση θέλει οι γονείς του νεοφώτιστου να χαρίζουν στη νονά ή τον νονό ένα δώρο για να τους ευχαριστήσουν. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να του πάρετε κάτι πολύ ακριβό όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια...

Μπορείτε να χαρίσετε στους νονούς κάτι δικό σας που να έχει αξία (π.χ. κάποιο κόσμημα-οικογενειακό κειμήλιο ή ένα έργο τέχνης), να τους κρατήσετε τα παιδιά για λίγες μέρες ή να τους παραχωρήσετε το εξοχικό σας για το καλοκαίρι. Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν πολύ δικό σας άνθρωπο, όχι μόνο θα καταλάβει, αλλά θα το εκτιμήσει περισσότερο.

v