Τα παιδιά λαχταρούν τον χρόνο μας, όχι φανταχτερά δώρα

Τα παιδιά λαχταρούν τον χρόνο μας, όχι φανταχτερά δώρα

Σαν γονείς θέλουμε να προσφέρουμε τα πάντα στα παιδιά μας, τα καλύτερα και τα ακριβότερα. Η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Τα χρήματα δεν μας περισσεύουν και καθημερινά κάνουμε πολλές θυσίες προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα.

Δεν είναι παράλογο να νιώθουμε τύψεις λοιπόν. Όμως τα παιδιά δεν σκέφτονται όπως εμείς! Το μόνο που θέλουν είναι να τους αφιερώνουμε χρόνο και να τα γεμίζουμε αγάπη, γιατί όπως λέει και αυτή η μαμά μερικές από τις καλύτερες στιγμές προέρχονται από τα πιο απλά πράγματα.

«Έχω τέσσερα παιδιά και, όπως οι περισσότεροι γονείς, κάνω ό,τι μπορώ για να τους χαρίσω μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Οφείλω να παραδεχτώ ωστόσο, ότι δεν είμαστε μια οικογένεια που περνάει χρόνο, κάνοντας δραστηριότητες όλοι μαζί. Μην με παρεξηγήσετε, μας αρέσουν οι ημερήσιες εκδρομές και ο κινηματογράφος, αλλά τα χρήματα δεν μας περισσεύουν.

Πολλές φορές νιώθω άσχημα γι' αυτό. Αισθάνομαι ότι δεν προσφέρω στα μικρά όσα τους αξίζουν, αλλά μετά παίρνω μια βαθιά ανάσα και συνειδητοποιώ ότι μερικές από τις καλύτερες στιγμές προέρχονται από τα πιο απλά πράγματα.

Ευτυχώς για εμάς, το απλό είναι συχνά δωρεάν.

Ξέρετε ποια είναι η αγαπημένη οικογενειακή ανάμνηση των παιδιών μου; Ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που επινόησε ο σύζυγός μου. Κάθε τόσο, κλείνει όλα τα φώτα στο σπίτι και μας κυνηγάει. Γρυλίζει σαν τον Χαλκ καθώς περιπλανιέται από δωμάτιο σε δωμάτιο και αρπάζει κάθε παιδί, και μερικές φορές εμένα, πετώντας μας πάνω σε κρεβάτια και καναπέδες σαν επαγγελματίας παλαιστής. Παντού ακούς γέλια και τσιρίδες. Όταν ξεμένει από δυνάμεις και δηλώνει ότι το παιχνίδι τελείωσε, τα παιδιά πάντα τον παρακαλούν να συνεχίσει.

Ξετρελαίνονται να παίζουμε και να περνάμε χρόνο όλοι μαζί.

Τις προάλλες κάναμε το πρώτο μας οικογενειακό ‘’πάρτι’’ στο σαλόνι. Φάγαμε πίτσα, ποπ κορν και γλυκά, ενώ βλέπαμε μια πολύ ωραία ταινία. Στη συνέχεια, στρώσαμε μαξιλάρια καναπέδων και στρώματα γιόγκα στο πάτωμα και καθίσαμε όλοι μαζί συζητώντας και παίζοντας. Ξενυχτήσαμε και ξυπνήσαμε το πρωί σε μια θάλασσα από μαξιλάρια και κουβέρτες.

Μια άλλη φορά, κάναμε περίπατο σ’ ένα δάσος και χαθήκαμε. Κάναμε πολλές ώρες να βρούμε τον δρόμο για να γυρίσουμε. Τα πόδια μας πονούσαν, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο όλοι περάσαμε υπέροχα.

Οι στρωματσάδες και οι περίπατοι είναι υπέροχοι, αλλά δεν μπορούν να γίνονται συνέχεια. Υπάρχουν όμως τρόποι να κάνουμε την καθημερινότητά μας με τα παιδιά πολύ όμορφη.

Τα χαχανητά καθώς χορεύουμε στην κουζίνα. Τα γέλια από τα αστεία που λέμε  στο τραπέζι. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι η γλυκιά αναπόληση μιας ευχάριστης ανάμνησης για να σκορπίσει χαμόγελα και να μας φτιάξει το κέφι. Άλλωστε, σκεφτόμαστε μια ευτυχισμένη στιγμή που μοιραστήκαμε όλοι μαζί.

Αυτές οι στιγμές είναι πραγματικά μαγικές και κάνουν τον οικογενειακό δεσμό ακόμα πιο ισχυρό. Και δεν κοστίζουν τίποτα.

Δεν χρειάζονται φανταχτερά δώρα ή ακριβές διακοπές για να γίνει μια στιγμή ξεχωριστή και να δημιουργηθούν απίστευτες αναμνήσεις. Χρειάζεται απλώς ποιοτικός χρόνος.

Δεν είμαστε πλούσιοι σε χρήματα, είμαστε όμως πλούσιοι σε αγάπη και γέλια. Και νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό. Η διασκέδαση με όλη την οικογένεια είναι ευλογία και δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω, πέρα από διάθεση και φαντασία».

Πηγή: herviewfromhome.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v