Ξεσπά η γιαγιά του 14χρονου που αυτοκτόνησε: «μπείτε στα σχολεία, βοηθήστε τα παιδιά!»

Ξεσπά η γιαγιά του 14χρονου που αυτοκτόνησε: «μπείτε στα σχολεία, βοηθήστε τα παιδιά!»

«Θέλω το παιδί μου, είμαι η γιαγιά του, το παιδί μου δεν το έχασα από μία αρρώστια, το έχασα από την ίδια την κοινωνία από τον ίδιο τον κόσμο», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή η κ. Ευαγγελία, γιαγιά του 14χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του, την περασμένη Παρασκευή.

Μιλώντας στο protothema.gr, η κ. Ευαγγελία μίλησε για την αναντικατάστατη απώλεια του εγγονού της αλλά και τη βαθιά θλίψη ολόκληρης της οικογένειας. Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως, παρόλο που ο Μάκης δεν της είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι που ίσως συνέβαινε στην καθημερινότητά του, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου είναι αδιάφοροι προς τα παιδιά.

«Μπείτε στα σχολεία και βοηθήστε τα παιδιά»

«Ποτέ δεν μας είχε πει κάτι, εγώ περιμένω να τελειώσει όλο αυτό και θα αμυνθώ με νύχια και με δόντια και ας είμαι 75 χρόνων γυναίκα. Φωνάξτε στον κόσμο, μπείτε στα σχολεία και βοηθήστε τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους είναι αδιάφοροι προς τα παιδιά» είπε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, τον χειμώνα κάποιος συμμαθητής του Μάκη, του είχε κλέψει το κινητό από την τσάντα και οι γονείς πήγαν στον διευθυντή να καταγγείλλουν το περιστατικό χωρίς να μάθουν τελικά τι έγινε με τον συγκεκριμένο μαθητή.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί βρήκαν απαγχονισμένο στο δωμάτιό του οι γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο ήταν αργά.

Αυτοκτονία λόγω bulling ή λόγω TikTok;

Το περιστατικό διερευνά η αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, το παιδί φέρεται να συμμετείχε στο «Blackout Challenge», ένα φονικό παιχνίδι της πλατφόρμας TikTok.

Το «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στο TikTok.

Ωστόσο, πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη διαδικασία καθώς αρκετοί νέοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πηγή: protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v