Εδώ και 2 χρόνια δεν κάνουμε σεξ με τον άντρα μου επειδή είναι συνέχεια κουρασμένος

Εδώ και 2 χρόνια δεν κάνουμε σεξ με τον άντρα μου επειδή είναι συνέχεια κουρασμένος
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

 Καλησπέρα σας! Είμαι μια μαμά με δυο παιδάκια. Παντρεύτηκα στα 19 μου και από τότε είμαι καλά με τον άντρα μου αλλά εδώ και δυο χρόνια δεν θέλει να ερχόμαστε σε ερωτική επαφή. Κάνω συνέχεια προσπάθειες αλλά τίποτα επειδή είναι συνέχεια κουρασμένος. Είμαι σίγουρη ότι δεν έχει άλλη σχέση – απλά δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ κι όταν έρχεται σπίτι κάνει ένα μπάνιο και κοιμάται. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για αναζωπυρώσει τη σεξουαλική μας ζωή και τον έρωτά μας; Δεν θέλω να χωρίσουμε ξανά… Είχαμε χωρίσει στο παρελθόν αλλά τα ξαναβρήκαμε και, μέχρι από πριν δύο χρόνια, όλα ήταν καλά. Θέλω βοήθεια.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα που αντιμετωπίζετε, φαίνεται να χρειάζεται μια ευρύτερη προσέγγιση. Η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, δεν αποτελεί ένα αποκομμένο κομμάτι της σχέσης. Αντιθέτως! Η σεξουαλική επαφή είναι ένας ακόμη τρόπος επικοινωνίας του ζευγαριού. Ένας τρόπος έκφρασης αγάπης και κοντινότητας, ένα μοίρασμα, μια ένωση.

Η απόσταση που εντοπίζετε των τελευταίων δύο ετών, πιθανότατα δεν εκφράζεται μόνο μέσα από τη συχνότητα της ερωτικής σας επαφής. Έχετε να δείτε λοιπόν σφαιρικά τη σχέση σας, σε αυτήν τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεστε. 

Αναφέρετε ότι έχετε περάσει ξανά δυσκολίες. Εάν είχατε κάνει καλή δουλειά, τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσετε τις δυνάμεις σας ώστε να πάτε όμορφα παρακάτω. Εάν είχατε κουκουλώσει δυσκολίες, τώρα πιθανά έρχονται ξανά στην επιφάνεια ώστε να μιληθούν. Σε κάθε περίπτωση οι δυνατότητες σας είναι πολλές. Δουλέψτε ώστε να χαρείτε τη σχέση σας, και εάν το χρειάζεστε ζητήστε ουσιαστική βοήθεια.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v