Ανησυχώ πως δεν μπορώ να μείνω έγκυος λόγω ενός πολύποδα που εμφάνισα

Ανησυχώ πως δεν μπορώ να μείνω έγκυος λόγω ενός πολύποδα που εμφάνισα

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Θέλω να κάνω παιδάκι και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε μπροστά την διαδικασία. Ωστόσο, έχω έναν μικρό πολύποδα και αυτό με ανησυχεί. Γενικά έχω σταθερό κύκλο και ο γυναικολόγος μού είπε ότι μπορώ να κάνω παιδί αλλά αγχώνομαι! Μπορώ να μείνω έγκυος με τον πολύποδα; Κι αν ναι, θα αποβάλλω; Ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

Δε μου γράφετε πόσο μεγάλος είναι ο πολύποδας. Το μέγεθος έχει μεγάλη σημασία. Γενικώς είστε μικρή ηλικιακά για να εμφανίζετε κάποιο μεγάλο πολύποδα οπότε δεν βλέπω να έχετε λόγο ανησυχίας. Περιμένετε έξι μήνες ελεύθερων επαφών και αν δεν έρθει εγκυμοσύνη τότε προχωρήστε σε αντιμετώπιση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v