Παιδίατρος: «είναι ό,τι καλύτερο για τα μικρά παιδιά να περπατούν ξυπόλυτα»

Παιδίατρος: «είναι ό,τι καλύτερο για τα μικρά παιδιά να περπατούν ξυπόλυτα»

Σχεδόν κανένα παιδί δεν αγαπά τα παπούτσια (και ειδικά το καλοκαίρι) και παράλληλα σχεδόν κανένας γονιός δεν αφήνει τα παιδιά του να περπατούν ξυπόλητα, ακόμα και μέσα στο σπίτι. Φέτος αποενοχοποιηθείτε και κάντε το χατίρι στα αγγελούδια σας - το λέει και ο παιδίατρος!

Συγκεκριμένα, ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αναφέρει τα πλεονεκτήματα όταν τα μικρά παιδιά, και κυρίως τα βρέφη που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, περπατούν με γυμνά πόδια

Ολόκληρη η ανάρτηση του παιδιάτρου

«ΑΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΠΟΔΙΑ!

Το καλοκαίρι έφτασε, για τα βρέφη το περπάτημα με γυμνά πόδια είναι ιδανικό για την ανάπτυξη της βάδισης! Ας δούμε τα σημαντικότερα οφέλη:

  1. Τα μωρά εξερευνούν τον κόσμο με τα πόδια τους μέσω της αφής.
  2. Τα γυμνά πόδια βοηθούν τα βρέφη να έρπουν και να μπουσουλούν.
  3. Βελτίωση της ισορροπίας και του συντονισμού των κινήσεων.
  4. Ενδυνάμωση των δαχτύλων.
  5. Λιγότερες πτώσεις και τούμπες.
  6. Τα παπούτσια παρεμβαίνουν στις φυσιολογικές κινήσεις των ποδιών.
  7. Ένα βρέφος εξερευνεί τις υφές του εδάφους με τα πόδια του.

Η βάδιση με γυμνά πόδια είναι ότι καλύτερο. Με την προϋπόθεση η επιφάνεια να είναι ασφαλής. Προσέξτε για αιχμηρά αντικείμενα (καρφίτσες, ακίδες ξύλου κλπ).
Σε κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας το βρέφος δεν αρρωσταίνει από το «κρύο πάτωμα». Αν όντως το έδαφος σας φαίνεται υπερβολικά κρύο χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές κάλτσες.

Τα παπούτσια μπορεί να αλληλεπιδρούν στο πως το παιδί χρησιμοποιεί τους μύες και τα κόκκαλα του ποδιού. Κατά συνέπεια η βάδιση με γυμνά πόδια ωφελεί περισσότερο το βρέφος που μαθαίνει να κάνει τα πρώτα του βήματα, καθότι συμβάλει στην ενδυνάμωση των πελμάτων και των αστραγάλων και ενισχύει την ισορροπία και τον συντονισμό κινήσεων.

Από την στιγμή που το βρέφος ξεκινήσει να περπατάει διαλέξτε παπούτσια τα οποία να είναι ελαφριά και ανατομικά, το ανατομικό παπούτσι θα πρέπει να είναι ευλύγιστο. Τα σκληρά και άκαμπτα παπούτσια περιορίζουν τη φυσική κίνηση του ποδιού. Ψάξτε για παπουτσάκια που να προσαρμόζουν καλά στο πόδι και να έχουν αντιολισθητικά πέλματα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v