Είμαι στη διαδικασία της 2ης εξωσωματικής αλλά κάτι δεν πάει καλά…

Είμαι στη διαδικασία της 2ης εξωσωματικής αλλά κάτι δεν πάει καλά…

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας, έχω προχωρήσει στην δεύτερη εξωσωματική με αvercap την 21 μέρα του κύκλου. Πριν μια βδομάδα έκανα τον πρώτο υπέρηχο (είχα δυο 13 δυο 10 και κάμποσα μικρά) και σήμερα έκανα τον δεύτερο υπέρηχο (είχα ένα 24 ένα 21 ένα 18 και δυο 10). Το θέμα είναι ότι με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν κάνουμε τίποτα και πως πρέπει να ξαναπάω στο κέντρο την δεύτερη ήμερα περιόδου, αλλά η περίοδός μου είναι άφαντη ακόμα! Τι μπορεί να έχει συμβεί; Κοντεύω να σκάσω!
Απάντηση:

Η πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση είναι βασικότατο κομμάτι της επιτυχίας. Στην ηλικία σας θα πρέπει να παράγετε πολλά ωοθυλάκια αλλά και καλής ποιότητας ταυτόχρονα. Δεν μου γράφετε αν έχετε μετρήσει την ΑΜΗ η οποία είναι βασική ορμόνη για τον προγραμματισμό της πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας, δηλαδή την σωστή επιλογή των φαρμάκων που θα χρησιμοποιηθούν. Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε βοήθεια.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v