Αγαπητές σγουρομάλλες, βρήκαμε την απόλυτη μέθοδο styling για τις μπούκλες σας

Αγαπητές σγουρομάλλες, βρήκαμε την απόλυτη μέθοδο styling για τις μπούκλες σας

Αγαπητές συν-αφάνες, σταματήστε ό,τι κάνετε γιατί βρήκαμε την απόλυτη μέθοδο styling για τις μπούκλες σας! Δοκιμασμένη κι αγαπημένη, όχι βασισμένη σε τυχαία tips που ψαρέψαμε στο internet. Ακολούθησε τα βήματα ένα-ένα και θα δεις τις μπούκλες σου να σχηματίζονται πιο φυσικά, χωρίς να χάνουν τον όγκο τους και χωρίς να φριζάρουν.

Βήμα 1ο: Όχι πετσέτα μετά το ντουζ, πιάστα έναν χαλαρό κότσο! 

Χτένισε τα μαλλιά σου όσο είσαι ακόμα μέσα στο ντουζ!

Όταν βγεις, ΜΗΝ τα τυλίξεις και μην τα στεγνώσεις με πετσέτα. Στράγγιξέ τα με τα χέρια σου και πιάστα σε έναν χαλαρό ψηλό κότσο. 

Άφησέ τα έτσι πιασμένα για 5 λεπτά (όσο χρειάζεσαι δηλαδή για να σκουπίσεις το σώμα σου, να βάλεις τις κρέμες κ.λπ.). 

Βήμα 2ο: Βάλε με απαλές κινήσεις μια κρεμούλα

Χώρισε στα δύο τα μαλλιά σου, και βάλε με απαλές κινήσεις, χωρίς δηλαδή να τα χτενίζεις με τα δάχτυλά σου "σπάζοντας" τις  μπούκλες, μια κρέμα για σγουρά μαλλιά. 

Αν δεν θες να επενδύσεις σε ένα τέτοιο προϊόν  (που είναι θαυματουργό, αλλά, οκ, καταλαβαίνουμε, απ' όπου μπορείς προσπαθείς κι εσύ να μειώσεις τα έξοδα) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μαλακτικό σου. 

Βήμα 3ο: Βάλε αφρό ή ζελέ 

Όποιο προϊόν κι αν χρησιμοποιείς, τώρα είναι η ώρα να το εφαρμόσεις -και πάλι απαλά κι όχι σαν χούλιγκαν. Πρόσεξε: η σωστή εφαρμογή που δεν καταστρέφει το σχήμα και δεν θα πατικώσει τα μαλλιά σου στις ρίζες, είναι από κάτω προς τα πάνω, όπως στη φωτογραφία (και στο βίντεο στο τέλος του άρθρου). 

Βήμα 4ο: Τίναξέ τα

Για να μην κολλήσουν οι τούφες αλλά και για να δώσεις όγκο, είναι σημαντικό να τινάξεις 2-3 φορές το κεφάλι σου. 

Βήμα 5ο: Τύλιξέ τα σε ένα t-shirt ή ένα παρεό για 15 περίπου λεπτά 

Θυμάσαι που είπαμε να μη χρησιμοποιήσεις πετσέτα; Ε, το εννοούσαμε. Ούτε τώρα θα τα σκουπίσεις με πετσέτα. Θα απομακρύνεις με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω την υγρασία και θα τα τυλίξεις με ένα παλιό μεγάλο μακό μπλουζάκι ή ένα παρεό. 

Ιδού κι ένα αναλυτικό βίντεο, που θα γίνει το ευαγγέλιό σου:

 

 

v