Παππούς θυσιάστηκε για να σώσει τον εγγονό του που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα

Παππούς θυσιάστηκε για να σώσει τον εγγονό του που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα

Tραγική κατάληξη είχε η εξόρμηση στη θάλασσα, με έναν παππού ηλικίας 71 ετών να χάνει τη ζωή του χθες το απόγευμα της Τετάρτης 6/7 όταν προσπάθησε να βοηθήσει τον εγγονό του που βρισκόταν σε φουσκωτό στρώμα στη θάλασσα και παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα στην παραλία της Σκάλας Αβδήρων, στην Ξάνθη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το xanthinea.gr, ο 71χρονος άντρας, βουλγαρικής καταγωγής, βρήκε τραγικό θάνατο στην παραλία της Σκάλας Αβδήρων, στην ηρωική προσπάθειά του να σώσει το εγγόνι του.

 Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, με τον παππού και τον εγγονό -νοίκιαζαν σπίτι στην περιοχή- να βρίσκονται στην παραλία. Το μικρό παιδάκι ήταν μέσα στη θάλασσα με ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης, ωστόσο παρασύρθηκε από τα ρεύματα και τον αέρα, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση για να σωθεί το παιδάκι και δύο άνδρες με τη χρήση κανό το προσέγγισαν και κατάφεραν να το βγάλουν σώο και αβλαβές. Την ίδια στιγμή και ο παππούς του μικρού παιδιού βλέποντας το εγγόνι του να απομακρύνεται μπήκε τρέχοντας μέσα στη θάλασσα επιχειρώντας να το σώσει.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα να πεθάνει μέσα στη θάλασσα. Λουόμενοι τον μετέφεραν στη στεριά και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο δύο εθελοντές του έκαναν ΚΑΡΠΑ ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να τον σώσουν.

Πηγή: thetoc.gr

v