5 ταβερνάκια με καταπράσινη αυλή που θυμίζουν χωριό

5 ταβερνάκια με καταπράσινη αυλή που θυμίζουν χωριό

Mέχρι να πας διακοπές, θα περάσεις αρκετά ζεστά σαββατοκύριακα στο όμορφο καμίνι που γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες η Αθηνούλα μας. Αντί να μιζεριάζεις στο τσιμέντο, πάρε παιδιά, φίλους και συγγενείς και κατευθύνσου στις πιο πράσινες αυλές της πόλης, που σερβίρουν ωραία, παραδοσιακά πιάτα και θυμίζουν κάτι από χωριό.

Μπαλιούσης, Αχαρνές

Πάρνηθος 341, Αχαρνές

Οικογενειακό κλίμα και γνήσιο ελληνικό φαγητό σε μια παλιά, οικογενειακή ταβέρνα μέσα στο πράσινο. Ο πρώτος ιδιοκτήτης την άνοιξε το 1936 στην Κηφισιά και σήμερα ο παραδοσιακός της χαρακτήρας διατηρείται από τα παιδιά και τα εγγόνια του. Το κοκορέτσι και τα μπιφτέκια είναι στα must! 

Κορομηλάς, Αγία Παρασκευή


Γοργοποτάμου 6, Αγία Παρασκευή

Παραδοσιακό ταβερνάκι στην Αγία Παρασκευή, που μετράει 60 χρόνια ζωής! Ο δροσερός κήπος της ταβέρνας είναι αυτό που χρειάζεστε για τους καλοκαιρινούς μήνες. Εννοείται ότι το κρέας έχει την τιμητική του και ιδιαίτερα τα ψητά σούβλας και σχάρας! 

Γιωργής ο Μερακλής, Εκάλη

Μιχαήλ Παπαδάκη 216, Εκάλη

Σε μια αυλή που θυμίζει χωριό, σερβίρονται εδέσματα με άρωμα Σμύρνης. Αυθεντικές γεύσεις και σπιτικά πιάτα περιμένουν να τα απολαύσετε μέσα στο πράσινο, αν αναζητάτε μια ευκαιρία να ξεφύγετε λίγο από το τσιμέντο της Αθήνας. Κατσικάκι στη γάστρα και σμυρνέικη τυρόπιτα δεν πρέπει να λείψουν απ' το τραπέζι σας.

Κανάρια, Μοσχάτο

Κανάρη 119, Μοσχάτο

Ασπροβαμμένη, καθαρή αυλή που θυμίζει καλοκαίρι σε πλατεία χωριού και παλιά ελληνική ταινία. Έχει 70 χρόνια ιστορία και φανατικούς πελάτες. Εδώ, θα δοκιμάσετε θαλασσινές γεύσεις, με σήμα κατατεθέν τις γαρίδες, που είναι ξακουστές σ'  όλη την Αθήνα. 

Βάθης, Κηφισιά


Κύρου 7, Κηφισιά

Μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια τους. Φημίζεται για την τεραστίων διαστάσεων σταυλίσια μπριζόλα του αλλά και για τα ψητά σούβλας του. Η αυλή είναι ό,τι πρέπει για μια καλοκαιρινή έξοδο με τα παιδιά. 

v