5 παραλίες με ταβερνάκι πάνω στο κύμα για το Σαββατοκύριακο

5 παραλίες με ταβερνάκι πάνω στο κύμα για το Σαββατοκύριακο

Για όσους μείναμε στην Αθήνα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέσα στον βαθύ και ζεστό Αύγουστο, τα Σαββατοκύριακα αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεφύγουμε λιγάκι απ’ την κάψα της πόλης. Γιατί, λοιπόν, να μη συνδυάσουμε τις οικογενειακές μας βουτιές με ένα ωραίο καλοκαιρινό τραπέζι σε ένα όμορφο ταβερνάκι πάνω στο κύμα. Δεν χρειάζεται καν να μπούμε στο αυτοκίνητό μας μετά το μπάνιο, αφού γύρω απ’ την Αθήνα υπάρχουν αρκετές παραλίες σαν τις παρακάτω, με εύκολη πρόσβαση, δροσερά νερά και πρώτης τάξεως ψαροταβέρνες.

Α' Λιμανάκι Δασκαλειού - Ο Γιωργάκης

Α' Λιμανάκι, Δασκαλειό Κερατέας, τηλ: 22990 28040

Σε όποια απ’ τις 3 γραφικές παραλίες της – εξίσου γραφικής – περιοχής του Δασκαλειού Κερατέας κι αν αποφασίσετε να απολαύσετε το μπάνιο σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χαλαρώσετε και θα ξεφύγετε για λίγο απ’ την βαβούρα της πόλης. Κι όταν πια κουραστείτε κι έρθει η ώρα του φαγητού, πεταχτείτε μέχρι την ψαροταβέρνα «Ο Γιωργάκης», πάνω στην 1η παραλία, για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι σε καλές τιμές και σπέσιαλ περιποιημένους μεζέδες όπως η υπέροχη αχινοσαλάτα και το ξακουστό τηγανητό μαριδάκι

Παραλία Ζούμπερι - Ακρογιάλι

Μιαούλη 8, Ζούμπερι, τηλ: 22940 96852

Στην αρχή ακριβώς της παραλίας Ζούμπερι, στη Νέα Μάκρη (αμέσως πριν το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής), βρίσκεται – από τη δεκαετία του ‘40 – η ψαροταβέρνα «Ακρογιάλι», έτοιμη να σας υποδεχτεί μετά το Αυγουστιάτικο μπανάκι σας λίγο παραδίπλα. Αφού, λοιπόν, απολαύσετε τα παιχνίδια στον ήλιο και τα καταγάλανα νερά, αράξτε στην υπέροχη προβλήτα και απολαύστε ολόφρεσκα ψάρια, λαχταριστές μακαρονάδες θαλασσινών και εκλεκτούς ψαρομεζέδες

Παραλία Σέσι - Το Σέσι (Κόλλιας)

Παραλία Σέσι, Γραμματικό, τηλ: 22940 61230

Στα βορειοανατολικά της Αττικής, στο Γραμματικό, βρίσκει κανείς τις παραλίες Μικρό και Μεγάλο Σέσι και παραδίπλα, μια απ’ τις καλύτερες και πιο οικονομικές ψαροταβέρνες της περιοχής, το... «Σέσι». Αφού, λοιπόν, χορτάσετε βουτιές και παιχνίδι στη θάλασσα, φροντίστε να πιάσετε μια γωνιά στο ξύλινο «μπαλκονάκι» του μαγαζιού, ακριβώς πάνω απ’ την ακτή και ετοιμαστείστε για τα πιο καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά και τις πιο λαχταριστές σπιτικές πίτες ημέρας, ψημένες στα κάρβουνα.

Παραλία Πόρτο Ράφτη - Φύκι Φύκι

Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 22990 76333

Πάνω στη φιλόξενη παραλία του Πόρτο Ράφτη, όπου, αν αποφύγετε τις μέρες αιχμής, μπορείτε να περάσετε μια τέλεια μέρα δίπλα στη θάλασσα, βρίσκεται ένα από τα πιο γραφικά ταβερνάκια της περιοχής το υπέροχο «Φύκι - Φύκι». Μόλις ξεμπερδέψετε με τις βουτιές, πιάστε ένα τραπεζάκι δίπλα στο κύμα και απολαύστε υπέροχα πιάτα όχι μόνο για ψαροφάγους (π.χ. ζυμωτή μπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο, κριθαρότο θαλασσινών), αλλά και για λάτρεις του καλού κρέατος (π.χ. αγριογούρουνο ή τέλειες χυλοπίτες με καβουρμά)!

Παραλία Βαρνάβα - Το Ξύλινο (Μπαρμπαθανάσης)

Παραλία Βαρνάβα, Βαρνάβας, τηλ: 22950 97759

Στην ειδυλλιακή παραλία του Βαρνάβα με το καταπράσινο τοπίο, οι λουόμενοι συρρέουν κάθε Σαββατοκύριακο για ν’ απολαύσουν τα καταγάλανα νερά του Ευβοϊκού και να χαρούν τη θάλασσα με τις οικογένειές τους. Έρχονται, όμως, και για να χαλαρώσουν και ν’ απολαύσουν εκλεκτούς ψαρομεζέδες, υπέροχα κρεατικά και ολόφρεσκιες σαλάτες (μοναδικές οι σαρδέλες, αλλά και οι «αληθινές πατάτες») πάνω στο κύμα, στην ταβέρνα «Το Ξύλινο - Ο Μπαρμπαθανάσης», όλα σε ιδιαίτερα γενναίες μερίδες και πολύ καλές τιμές.

v