Ο 21 μηνών γιος μου δεν έχει περπατήσει ακόμα. Τι μπορεί να φταίει;

Ο 21 μηνών γιος μου δεν έχει περπατήσει ακόμα. Τι μπορεί να φταίει;
Ερώτηση:
Γεια σας. Ο γιος μου είναι 21 μηνών και δεν περπατάει ακόμα μόνος του. Θέλει μόνο απ’ το χέρι να κρατιέται κάπου και δεν λέει να σηκωθεί. Μάλλον φοβάται. Έχω αγχωθεί και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω… Πότε θα περπατήσει;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης. Ωστόσο, η πιο σημαντική ματιά είναι αυτή του παιδιάτρου σας. Εκείνος, έχοντας ολοκληρωμένη κλινική εικόνα του γιού σας, θα σας ενημερώσει για τους πιθανούς λόγους που ακόμη δεν έχει περπατήσει και θα σας συστήσει ότι θεωρεί βοηθητικό. Μπορεί να χρειάζεται μια περαιτέρω διερεύνηση, είτε κάποιας μορφής παρέμβαση από εσάς ή κάποιον ειδικό. 

Μη διστάσετε να μοιραστείτε μαζί του τις σκέψεις και τις ανησυχίες σας. Ο παιδίατρος σας είναι ένας σπουδαίος συνοδοιπόρος στο μεγάλωμα των παιδιών σας που λειτουργεί ως ενορχηστρωτής!

Να τον χαίρεστε.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v