Kρίθηκε ένοχος για 2 βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης

Kρίθηκε ένοχος για 2 βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς σε βάρος ανηλίκων, αλλά και την αθώωσή του για τον βιασμό ενός ενήλικα και ενός ανήλικου αγοριού.

Σύμφωνα με το euro2day.gr η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Παναγιώτα Γιούπη, ανακοίνωσε την ετυμηγορία των δικαστών, οι οποίοι κατά πλειοψηφία κήρυξαν ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη για δύο εκ των τεσσάρων βιασμών για τους οποίους κατηγορείται.

Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με πλειοψηφία 5-2, για τον πρώτο από τους βιασμούς ανηλίκων που του αποδίδονται με χρόνο πράξης το 2011 και ομόφωνα αθώος για τον βιασμό το 2018 του ενήλικου, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη με πλειοψηφία 4-3, για πράξη βιασμού κατά ανηλίκου που φέρεται να τελέστηκε το 2015. Η μειοψηφία για την πράξη αυτή, που ήταν η πρόεδρος, ένας ένορκος και ένας δικαστής, είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Επίσης, κρίθηκε ένοχος με πλειοψηφία 5-2 για βιασμό ανηλίκου το 2015, τον οποίο φιλοξένησε στο σπίτι του. Μειοψηφία για την υπόθεση αυτή ήταν η πρόεδρος και ένας δικαστής οι οποίοι θεώρησαν ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα μέσα στη μέρα ο Δημήτρης Λιγνάδης θα μείνει εκτός φυλακής, καθώς το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου. Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Πηγή: euro2day.gr

v