«Η προσπάθεια να κάνουμε παιδί, σχεδόν κατέστρεψε τον γάμο μας»

«Η προσπάθεια να κάνουμε παιδί, σχεδόν κατέστρεψε τον γάμο μας»

Στον αγώνα της υπογονιμότητας δοκιμάζονται οι αντοχές, η υπομονή, η αισιοδοξία αλλά και η σχέση σου. Κι ενώ πολλά ζευγάρια βιώνουν την προσπάθεια να κάνουν παιδάκι σαν μια εύκολη, φυσική διαδικασία και περνάνε τσακ-μπαμ απ' την ιδέα στην υλοποίηση, άλλα ταλαιπωρούνται κι απελπίζονται. Σύμφωνα με την παρακάτω μαμά, όμως, η τρικυμία απ' την οποία θα περάσετε με τον σύντροφό σου, ίσως βάλει σε κίνδυνο τη σχέση σας.

«''Ξέρω ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά νιώθω ότι δεν με αγαπάς πια''.

Όταν άκουσα τον άντρα μου να ξεστομίζει αυτά τα λόγια, πάγωσα. 

''Νιώθω ότι δεν με θες πια ερωτικά, ότι δεν σου αρέσω'', συνέχισε εκείνος.

Ένιωσα τις λέξεις του να αιωρούνται στον αέρα κι εγώ κρατούσα την ανάσα μου. Δεν ήξερα τι να του πω. Ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος που υπέφερε στη σχέση μας. Ούτε ήταν εντελώς αναληθή τα λόγια του. 

Τον άντρα μου τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή που τον είδα. Τα δέκα χρόνια που είμαστε παντρεμένοι, είναι ο άνθρωπός μου, ο έρωτας της ζωής μου. Ωστόσο, δεν τον θέλω πια ερωτικά. Η ιδέα του να κάνουμε σεξ δεν είναι ελκυστική όπως παλιά κι σ’ αυτό έχουν συμβάλλει οι τελευταίοι 38 μήνες που προσπαθούμε να κάνουμε παιδί. 

Αγαπώ τον άντρα μου, αλλά δεν μου άρεσε να κάνω σεξ μαζί του.

Κάθε μήνα, στην προσπάθειά μας να μείνω έγκυος, κάνουμε σεξ τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα. Σε κάποιους μπορεί να ακούγεται ονειρικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι εφιαλτικό… Σιχαίνομαι απόλυτα εκείνες τις μέρες του “αναγκαστικού” σεξ. Μισώ το ότι ο σύζυγός μου και εγώ κάναμε σεξ όχι επειδή μας αρέσει, αλλά επειδή πρέπει. Όλη αυτή η διαδικασία για να φέρουμε στον κόσμο ένα μωρό (που όμως δεν έρχεται ποτέ), μας απομάκρυνε. 

Ωστόσο, δεν θέλω να πιστεύει ο άντρας μου ότι δεν τον αγαπώ. Δεν θέλω πια να μισώ το σεξ. Θέλω πίσω τη χαρά και τον αυθορμητισμό που είχαμε ζήσει τα πρώτα χρόνια του γάμου μας, πριν με αποκαλέσει ο γιατρός μας ''στείρα''.

Καθώς τα εξομολογήθηκα όλα αυτά στον σύζυγό μου, γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο και στους δύο μας ότι η προσπάθεια να συλλάβουμε καταστρέφει τον γάμο μας. Ωστόσο, και μόνο η σκέψη να παρατήσω την ιδέα ενός παιδιού, με πονούσε. Πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε ένα μωρό που ίσως δεν θα έρθει ποτέ και στον γάμο μου. Κι ανάμεσα στα δύο, επιλέγω το δεύτερο. Εξάλλου, και οι δύο ξέραμε ότι πάντα θα επιλέγαμε τον γάμο μας. Ο γάμος μας είναι πιο σημαντικός. 

Αφού του εξομολογήθηκα όλα τα παραπάνω, ο άντρας μου με κρατούσε αγκαλιά. Εκείνη τη στιγμή, είχαμε πάρει την απόφαση να μην προσπαθούμε άλλο για παιδί. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, επιλέξαμε τον γάμο μας που δεν θέλαμε να καταστραφεί. 

Τον φίλησα κι εκείνος μου χάιδεψε τα μαλλιά. Μετά τον οδήγησα στην κρεβατοκάμαρά μας, όπου εκείνος μου υπενθύμισε ότι τον θέλω ακόμα κι εγώ του υπενθύμισα ότι τον αγαπώ και θα τον αγαπάω πάντα».

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v