«Δεν γίνεται να είμαι η μοναδική που δεν έχει βρει ακόμα μια καλή φίλη»

«Δεν γίνεται να είμαι η μοναδική που δεν έχει βρει ακόμα μια καλή φίλη»

Είναι ευτύχημα να έχεις στη ζωή σου φίλους και ακόμα μεγαλύτερη ευλογία να έχεις μια πολύ καλή και αληθινή φίλη. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να αναπτύξουν σταθερές φιλίες που να αντέχουν στο χρόνο και νιώθουν πολύ μόνοι, όπως και αυτή η μαμά.

«Αν δεν έχεις ανθρώπους που αποκαλείς ''δικούς σου'', η ζωή είναι απλώς δύσκολη και κάποιες φορές ανυπόφορη. Όταν δεν έχεις μια καλή φίλη η καθημερινότητα γίνεται μονότονη. Εγώ δεν έχω...

Έχω όμως ανάγκη να αποκτήσω μια καλή φίλη. Μια φίλη να της δείξω τις καινούριες μου κουρτίνες, μια φίλη που θα πάρει το μέρος μου όταν τσακώνομαι με τη μητέρα μου.

Έναν άνθρωπο να πιούμε έναν καφέ ή να πάμε για φαγητό. Να της στείλω ένα μήνυμα και να γελάσουμε.

Θέλω μια φίλη να μοιράζομαι τα τετριμμένα, βαρετά πράγματα της ζωής και να ξέρω ότι με καταλαβαίνει.

Θέλω το είδος της φιλίας που φέρνει φως και ευτυχία ό,τι κι αν συμβεί.

Και θέλω να είμαι εκεί για κάποια όσο είναι κι εκείνη εκεί για μένα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από μια καλή φίλη για να σε συμπληρώνει.

Όμως εγώ δεν το έχω αυτό και η ζωή μου γίνεται δύσκολη εξαιτίας αυτού.

Όταν έχεις ένα μωρό, δεν υπάρχει κανείς να προσέξει για λίγο τα παιδιά σου ή να σου φέρει φαγητό.

Όταν ο γιος σου διαγιγνώσκεται με μαθησιακές δυσκολίες, δεν υπάρχει κανείς να σου συμπαρασταθεί.

Όταν αγχώνεσαι στη δουλειά από δυσάρεστους ανθρώπους, δεν υπάρχει εκείνη η κοριτσίτστικη παρέα που θα σε κάνει να ξεχαστείς.

Όταν δεν έχεις κάποιον να μιλήσεις για όσα σε προβληματίζουν, κλείνεσαι στον εαυτό σου.

Όταν δεν έχεις φίλους, βιώνεις ένα σκληρό είδος μοναξιάς.

Μην με παρεξηγήσετε, η οικογένειά μου είναι υπέροχη. Αλλά ζουν μακριά και η υποστήριξη που μπορούν να προσφέρουν είναι περιορισμένη. Χρειάζομαι φίλες. Χρειάζομαι τους δικούς μου ανθρώπους.

Νιώθω ότι φταίω που δεν τους έχω. Έχω προσπαθήσει τόσο πολύ να βρω μια φίλη, αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Κανείς δεν με προσκαλεί πουθενά.

Κάθε φορά που γνωρίζω κάποια, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι όλα όσα έκανα. Είπα κάτι λάθος; Είμαι αρκετά όμορφη για να είμαι φίλη της; Φάνηκα πολύ εγωκεντρική όταν μίλησα για τα παιδιά μου; Ήμουν αρκετά καλή; Μήπως φαίνομαι περίεργη; Έδειξα αρκετό ενδιαφέρον για όσα μου έλεγε; Θα μπορούσε να είναι καλή φίλη; Αν της τηλεφωνούσα για κάτι, θα την έφερνα σε δύσκολη θέση;

Είμαι ανεξάρτητος άνθρωπος, αλλά δεν θα σταματήσω ποτέ να αποζητώ την αληθινή φιλία.

Θέλω να βρεθώ σε μια γυναικοπαρέα και να περάσω καλά. Να γνωριστούν τα παιδιά μας και να βγαίνουμε όλοι μαζί. Να μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω καλά. Δεν μπορώ άλλο αυτή τη μοναξιά. Να αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος για να με ακούσει.

Δεν μπορεί να είμαι η μόνη που δεν έχει βρει ακόμα μια αληθινή φίλη. Δεν γίνεται να είμαι η μοναδική γυναίκα που νιώθει τόσο μόνη. Γι' αυτό και δεν θα σταματήσω ποτέ να ψάχνω. Μου το χρωστάω.»

Πηγή: herviewfromhome.com

v