Όσο κι αν μεγαλώσει το παιδί σου, για σένα θα είναι πάντα το «μωρό σου»

Όσο κι αν μεγαλώσει το παιδί σου, για σένα θα είναι πάντα το «μωρό σου»

Όσο κι αν μεγαλώσουν τα παιδιά μας, στα μάτια μας θα είναι πάντα τα μωρά μας. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους να τους δίνουμε κουράγιο και θάρρος για να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ζωής και η αγκαλιά μας θα είναι πάντοτε το καταφύγιό τους. Άλλωστε, όπως λέει και η μαμά αυτή στο κείμενό της: η αγάπη της μάνας είναι πάνω απ' τον χρόνο.

«Ο χρόνος κυλάει γρήγορα και οι συνθήκες της ζωής αλλάζουν δραματικά, ένα πράγμα ωστόσο, παραμένει αναλλοίωτο και δεν θα αλλάξει ποτέ: η αγάπη μου για σένα παιδί μου.

Εκείνο το μικροσκοπικό, στρογγυλό αγγελικό πρόσωπο διαμορφώθηκε σταδιακά στο ευγενικό πρόσωπο ενός παιδιού. Εκείνο το στρουμπουλό σωματάκι αναπτύχθηκε και άρχισε να έχει δεξιότητες. Αλλά πάντα στα μάτια μου θα είσαι το μωρό μου.

Ο χρόνος και η ανάπτυξή σου δεν θα αλλάξουν τη γνώμη μου ή τον τρόπο που σε βλέπω. Πραγματικά δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, ποτέ δεν ζήτησα τη γνώμη τους. Για μένα θα είσαι πάντα το μωρό μου, η μόνη μου μεγάλη αγάπη. Η πιο αληθινή, βαθιά, άνευ όρων και αιώνια αγάπη.

Όσο κι αν οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια περνούν, αλλάζοντας τη φυσική σου εμφάνιση και τις ικανότητές σου, εγώ θα σε βλέπω πάντα ως ένα αγνό και αθώο πλάσμα που χρειάζεται τη βοήθειά μου. Γι' αυτό υπόσχομαι πάντα να σε προστατεύω.

Η αγάπη μου δεν θα αλλάξει, ούτε θα μειωθεί ποτέ. Αντιθέτως, ο δεσμός μας θα δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Η σύνδεση μας είναι χτισμένη πάνω σε γερά θεμέλια.

Είσαι το παιδί μου και θα συνεχίσεις να είσαι μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής μου.  Η καρδιά μου έγινε δική σου από τότε που ήρθες στον κόσμο. Είσαι ο λόγος που πατάω γερά στα πόδια μου. Είσαι ο θησαυρός μου.

Μου δίδαξες τι πάει να πει ευτυχία, αλλά και τα μυστικά που κρύβονται πίσω από ένα βλέμμα. Ξύπνησες μέσα μου μια δύναμη και ένα θάρρος που δεν ήξερα ότι είχα.

Δεν έχει σημασία πόσο πολύ μεγαλώνεις...

Η καρδιά μου δεν καταλαβαίνει το πέρασμα του χρόνου ή της ηλικίας.Όλες αυτές οι όμορφες συγκινήσεις και τα συναισθήματα που νιώθω από την ημέρα που γεννήθηκες ξεπερνούν κάθε λογική. Αισθάνομαι τον ίδιο έρωτα που ένιωσα όταν σε αντίκρυσα για πρώτη φορά.

Ναι, τα χρόνια θα περάσουν και η ζωή μας θα αλλάξει. Η ανεξαρτησία και η αυτονομία σου θα σου δώσουν φτερά που θα σου επιτρέψουν να πετάξεις αργά ή γρήγορα. Τίποτα από αυτά όμως δεν θα επηρεάσει το πώς σε βλέπω.



Θα είσαι  για πάντα το μωρό μου. Άλλωστε να ξέρεις ότι η αγάπη της μάνας είναι πάνω απ' τον χρόνο.»

Ελεύθερη μετάφραση από youaremom.com

v