Ο Κάρολος Γ' είναι ο νέος βασιλιάς της Μ. Βρετανίας στα 73 του χρόνια!

Ο Κάρολος Γ είναι ο νέος βασιλιάς της Μ. Βρετανίας στα 73 του χρόνια!

Από χθες στη Βρετανία, αφού ανακοινώθηκε ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, οι σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στα ανάκτορα, κυματίζουν μεσίστιες. Ο ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας άλλαξε φόντο σε μαύρο.

Σήμερα, περί τις 10:00, θα ανακηρυχθεί επισήμως ως νέος βασιλιάς της χώρας μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου από το Συμβούλιο Ενθρόνισης ο 73χρονος Κάρολος Γ '.

Από εδώ και πέρα, ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ Β' δεν θα αποκαλείται πρίγκιπας αλλά βασιλιάς Κάρολος ο Γ΄, ενώ η σύζυγος του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα φέρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου». Την ίδια στιγμή, ο Δούκας Ουίλιαμς, πρωτότοκος γιος του Κάρολου και σύζυγος της Κέιτ Μίντλετον, αναβαθμίζεται σε πρίγκιπα. 

Μάλιστα, πριν από τον θάνατο της Ελισάβετ Β', κυκλοφόρησαν διάφορες προτάσεις για τη διαδοχή του θρόνου. 

Συγκεκριμένα, κάποιοι είπαν πως ο πρίγκιπας Κάρολος, ο κληρονόμος με τη μεγαλύτερη θητεία στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πρέπει να παραιτηθεί για να επιτρέψει στον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον πρωτότοκο γιο τουνα γίνει βασιλιάς επειδή γενικά τείνει να απολαμβάνει καλύτερα ποσοστά αποδοχής από το κοινό.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, όμως, ακολουθήσε τις οδηγίες τις μητέρας του η οποία, σε μια ομιλία-ορόσημο για την 70η επέτειο της βασιλείας της, είπε ότι θέλει η Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, να γίνει γνωστή ως «Βασίλισσα Σύζυγος» όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο μεγαλύτερος γιος της θα είναι ένας καλός βασιλιάς.

Στη σειρά μετά από αυτόν είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δούκας του Κέιμπριτζ, ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας κι αμέσως μετά ο πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο 9χρονος Πρίγκιπας Γεώργιος του Κείμπριτζ.

Όσο για τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Άρτσι και Λίλιμπετ Μάουντμπάτεν-Γουίνδσορ είναι πλέον τεχνικά πρίγκιπας και πριγκίπισσα μετά τον θάνατο της προγιαγιάς τους. Η αλλαγή έρχεται βάσει κανόνων που καθορίστηκαν από τον Βασιλιά Γεώργιο Ε' το 1917.

Πληροφορίες από BBC & euro2day

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v