Η Αντιγόνη δίνει γενναία μάχη κατά του καρκίνου παίρνοντας δύναμη από την κόρη της

Η Αντιγόνη δίνει γενναία μάχη κατά του καρκίνου παίρνοντας δύναμη από την κόρη της

Η δημοσιογράφος από την Κρήτη, Αντιγόνη Ανδρεάκη, δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού και η αισιοδοξία της, το ζεστό της χαμόγελο αλλά και η δύναμη που παίρνει από την κόρη της και τους ανθρώπους που αγαπά, την βοηθούν να παλέψει θαρραλέα και, όπως λέει και η ίδια, να νικήσει!

«Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια διάλεξα την μέρα που θα έλεγα και το επίσημο “ναι” στον Γρηγόρη Σταθόπουλο, παρέα με φίλους που αγαπούσα πολύ σε ένα μέρος που με αγάπησε πολύ… Στατιστικά ήμουν μια από τις εκατομμύρια γυναίκες που την ίδια ημέρα σε ολόκληρο τον πλανήτη ζούσαν το ίδιο, η’ περίπου το ίδιο συναίσθημα χαράς.

Σήμερα είναι η μέρα που με “διάλεξε” για ένα άλλο ταξίδι, εκείνο της θεραπείας από τον καρκίνο του μαστού. Στατιστικά είμαι μια από τις οκτώ γυναίκες που θα νοσήσει με καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της», ανέφερε η γνωστή δημοσιογράφος από την Κρήτη τον περασμένο Ιούνιο.

H πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία

Ένα ταξίδι που σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά η ίδια το αντιμετωπίζει με γενναιότητα, αισιοδοξία και κυρίως ενσυναίσθηση. 

«Μια από τις 330.000 γυναίκες στην Ευρώπη που διαγιγνώσκονται με καρκίνο μαστού και πιστέψτε με δεν θα ανήκω (και σας το υπογράφω) στις 90.000 γυναίκες που πεθαίνουν ετησίως από καρκίνο του μαστού. Σκέφτηκα πολύ εάν έπρεπε να μοιραστώ μαζί σας αυτή την περιπέτεια ,γιατί την ίδια ώρα που εγώ ξεκινώ για να δώσω την δική μου μάχη δίπλα μου, πλάι μου, παντού, υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι χιλιάδες άνθρωποι που δοκιμάζονται κάτω από μικρές η μεγαλύτερες περιπέτειες και προβλήματα.

Εμβόλιο δεν υπάρχει για να προλάβουμε τον καρκίνο του μαστού, όπως π.χ. τον καρκίνο του τραχήλου, και συνεπώς το μόνο που μένει είναι η έγκαιρη διάγνωση. Για αυτό, όσες διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας . Τις προληπτικές σας εξετάσεις. Τον υπέρηχο σας , την μαστογραφία σας», συνεχίσει η Αντιγόνη, κρούοντας τον κώδωνα σε όλες μας και θυμίζοντάς μας πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη!

«Θα πάνε όλα καλά γιατί πίσω με περιμένει η κόρη μου»

Ένα ακόμα μεγάλο όπλο της Αντιγόνης Ανδρεάκη είναι ότι δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Τολμά να μιλήσει για τα συναισθήματά της παίρνοντας δύναμη από την κόρη της αλλά και όλους τους αγαπημένους της ανθρώπους που δεν φεύγουν από κοντά της. 

«Αν φοβάμαι ; Πολύ… Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τον καρκίνο αλλά με την αγωνία που κάθε ασθενής έχει αρχικά για το άγνωστο… Αν είμαι μόνη μου ;Δεν είμαι….Κυρίως γιατί ισχύει πως το καλό επιστρέφει όταν το κάνεις.. Και όλα αυτά τα χρόνια έκανα νομίζω ,πολλά όπου κι αν μου ζητήθηκε… Αν θα πάνε όλα καλά; Θα πάνε γιατί δεν αφήνω κανένα άλλο περιθώριο σε οποιαδήποτε άλλη σκέψη να μου “τριβελισει” το μυαλό… Και κυρίως γιατί πίσω με περιμένει η Γαβριέλα ,η οποία έχει ακόμη πολλά να με διδάξει για την ζωή.

«Είχα αγωνία πώς θα αντιδράσει η κόρη μου στην νέα μου εικόνα»

Η Αντιγόνη, που συνεχίζει να δίνει μια γενναία μάχη με τον καρκίνο του μαστού, δεν χάνει τη δύναμή της, ακόμα κι αν κάποιες φορές χάνει το χαμόγελό της, φοβάται ή αγωνιά. Μία από τις πρόσφατες αγωνίες της, ήταν πώς θα αντιδράσει η κόρη της όταν έβλεπε το ξυρισμένο της κεφάλι.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία της ανάρτηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, έγραψε: 

«Το πιο μεγάλο θαύμα είναι εκείνο της αγάπης … Μην το ψάχνετε αλλού … Επιστρέφοντας σπίτι μετά το “αναγκαίο” κούρεμα η αγωνία μου ήταν μια… Πως θα αντιδράσει η Γαβριέλα. Όλες αυτές τις μέρες συζητάμε κάθε στάδιο, κάθε αλλαγή ,κάθε θεραπεία μαζί ώστε να γνωρίζει όσα βιώνουμε στο σπίτι μας βήμα βήμα … Για την απώλεια των μαλλιών είχα ένα φόβο (περισσότερο δικό μου τελικά, παρά δικό της) για το πώς θα αντιδράσει…

Ο μόνος λόγος που επιλέγω να μοιραστώ το καλωσόρισμα της (οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μόλις πέρασα την πόρτα του σπιτιού) είναι για να σπάσουμε μαζί άλλο ένα ταμπού. Και επειδή τελικά οι γυναίκες που βιώνουν την ίδια πορεία είναι πολλές, πάμπολλες τις προτρέπω να βγουν μπροστά. Και να συμβιώσουν ειρηνικά και με αυτό το στάδιο της ζωής τους.

Ps : Είδα πολλά αδιάκριτα και “περίεργα” βλέμματα στο κομμωτήριο ,στον δρόμο και όπου αλλού κινήθηκα σήμερα.

Ένας ασθενής με καρκίνο θα βοηθηθεί από την επιστήμη, τους γιατρούς και τον Θεό και θα τα καταφέρει και στο τέλος ότι και εάν χάσει παροδικά θα το πάρει πίσω. Για την βλακεία δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ακόμη φάρμακο άρα θα πρέπει να κάνετε υπομονή...».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v