H «Πέππα το Γουρουνάκι» πρωτοπορεί: η νέα φίλη της Πέππας έχει δύο μαμάδες!

H «Πέππα το Γουρουνάκι» πρωτοπορεί: η νέα φίλη της Πέππας έχει δύο μαμάδες!

Η «Πέππα το Γουρουνάκι», ένα από τα πιο επιτυχημένα παιδικά προγράμματα στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αποφάσισε να θίξει το θέμα της ομοφυλοφιλίας και τις αρκετές περιπτώσεις παιδιών που μεγαλώνουν είτε με δυο μαμάδες είτε με δυο μπαμπάδες.

Μετά από 18 χρόνια επιτυχημένης πορείας, οι παραγωγοί επέλεξαν να κάνουν τη διαφορά και να εντάξουν για πρώτη φορά το θέμα της ομοφυλοφιλίας και της γονεϊκότητας ομόφυλων ζευγαριών. 

Το επεισόδιο «Families»( Οικογένειες), το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη στο Channel 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το διάσημο καρτούν κινουμένων σχεδίων επιφύλασσε μια έκπληξη στους τηλεθεατές.

Καθώς η Πέππα σχεδίαζε ένα πορτρέτο της οικογένειάς της, η φίλη της η Πέννυ ανέφερε: «Ζω με τη μαμά μου και την άλλη μου μαμά. Η μια μαμά είναι γιατρός και η άλλη μαγειρεύει μακαρόνια».



Το επεισόδιο αυτό ήρθε δύο χρόνια μετά τη δημιουργία μιας αναφοράς σε έναν ιστότοπο με έδρα την Αμερική, που απαιτούσε μια «ομόφυλη οικογένεια στην Πέππα το γουρουνάκι». Μάλιστα, είχε συγκεντρώσει σχεδόν 24.000 υπογραφές.

Ο διευθυντής επικοινωνιών και εξωτερικών υποθέσεων στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, Stonewall, είχε χαρακτηρίσει «φανταστικό» το τότε ενδεχόμενο να προβληθεί μία οικογένεια ομοφυλόφιλων στον κόσμο της Πέππα.

«Πολλοί από εκείνους που παρακολουθούν την εκπομπή θα έχουν δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες και θα σημαίνει πολλά για τους γονείς και τα παιδιά ότι οι εμπειρίες τους εκπροσωπούνται σε ένα τέτοιο εμβληματικό παιδικό πρόγραμμα» είχε δηλώσει στο BBC.

Πηγή: protothema.gr

v