3 συνταγές με πατάτες που θα λατρέψετε!

3 συνταγές με πατάτες που θα λατρέψετε!

Αμαρτωλές και λαχταριστές, οι πατάτες είναι από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά. Οι παραλλαγές τους είναι πολλές -κάτι για το οποίο είμαστε ευγνώμονες- ενώ κάποιες από αυτές μπορούν να σταθούν από μόνες τους ως κυρίως πιάτο. Εμείς σας προτείνουμε τις παρακάτω συνταγές, που πραγματικά θα σας ξετρελάνουν!

Σουβλάκι... πατάτες

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό κόκκινες πατάτες
  • 10 καλαμάκια για σουβλάκια
  • 1/4 κoυταλάκι του γλυκού αλατισμένο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή σχοινόπρασο

Τι πρέπει να κάνουμε:

Βήμα 1ο

Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μουλιάζουμε τα καλαμάκια για σουβλάκι σε νερό.

Βήμα 2ο

Τηγανίζουμε το βούτυρο με το σκόρδο σε υψηλή φωτιά μέχρι να λιώσει για 1 λεπτό περίπου. 

Βήμα 3ο

Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο, «περνάμε» τις πατάτες στα καλαμάκια (4- 5 στο καθένα) και τις αλείφουμε με το μείγμα βουτύρου. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 6-8 λεπτά ανά πλευρά. Τέλος, σερβίρουμε αφού περιχύσουμε το υπόλοιπο μείγμα από βούτυρο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και φρέσκα μυρωδικά.

Bελούδινη πατατόσουπα

Τι θα χρειαστούμε:

  • 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3 στικ σέλερι, κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο πράσο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού ξινή κρέμα

Για το σερβίρισμα

  • Τριμμένο τσένταρ,
  •  Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Ξινή κρέμα
  • Μπέικον

Τι πρέπει να κάνουμε:

Βήμα 1ο

Ψήνουμε τις λωρίδες μπέικον μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά και μόλις ετοιμαστούν τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα υγρά. Κρατάμε 2 κομμάτια για τη γαρνιτούρα και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. 

Βήμα 2ο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, το σέλερι, το πράσο, το σκόρδο, τον ζωμό κοτόπουλο, το αλάτι, το θυμάρι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 4 ώρες (ή χαμηλή για 6 έως 8 ώρες) μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τα κλαδάκια θυμαριού και τα πετάμε.

Βήμα 3ο

Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τη σούπα, αφήνοντας μικρά κομμάτια πατάτας και λαχανικών για την υφή. Ανακατεύουμε την ξινή κρέμα με μισό φλιτζάνι νερό και την προσθέτουμε στη σούπα για να την αραιώσουμε. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ, γαρνίροντας με τυρί, σχοινόπρασο, επιπλέον ξινή κρέμα και μπέικον.

Γεμιστές πατάτες φούρνου

Τι θα χρειαστούμε:

  • 6 πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • Βούτυρο
  • Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • Σχοινόπρασο
  • Μπέικον
  • Ξινή κρέμα

Τι θα χρειαστούμε:

Βήμα 1ο

Τοποθετούμε τις πατάτες σε φύλλα αλουμινόχαρτου, τις τρυπάμε, τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ελαιόλαδο, τις τυλίγουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 60 λεπτά.

Βήμα 2ο

Μόλις ψηθούν οι πατάτες και η φλούδα τους γίνει τραγανή, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Τέλος, τις ανοίγουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τις γαρνιτούρες μας.

Πηγή: thepioneerwoman.com

v