«Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά με καρκίνο που κάνουν μάθημα στο νοσοκομείο»

«Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά με καρκίνο που κάνουν μάθημα στο νοσοκομείο»

Τη Δευτέρα οι μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες. Συναντήθηκαν ξανά με τους συμμαθητές τους, αντάλλαξαν ζεστές ευχές με τους δασκάλους τους και ετοιμάστηκαν για μια ακόμη σχολική χρονιά με μπόλικο διάβασμα, πολύ παιχνίδι στο προαύλιο και συλλογή όμορφων αναμνήσεων. 

Κάποια παιδιά, όμως, δεν ακολούθησαν. Έμειναν πίσω σε αίθουσες νοσοκομείου να παλέψουν τον καρκίνο, κάνοντας τα μαθήματά τους με έναν διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο. Σ' εκείνα τα παιδιά, που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη, εύχεται καλή σχολική χρονιά η παιδίατρος/ογκολόγος  Βάσω Σίδη στην προσωπική της σελίδα στo Facebook.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Επιστροφή στα θρανία

Χθες οι μαθητές, ένα χαρούμενο μελίσσι, επέστρεψαν στα σχολεία τους. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα - ειδικά - σχολεία που λειτουργούν μέσα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων.

Η ύπαρξη σχολείων στο χώρο των Παιδιατρικών /Ογκολογικών Τμημάτων με στόχο την μαθησιακή και την ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη των παιδιών, βοηθά στην ανάπτυξη των δημιουργικών δυνάμεων και της γνωστική ικανότητας των παιδιών.

Επέστρεψαν λοιπόν στο σχολείο κι αυτοί οι μαθητές, που μια δύσκολη αρρώστια έχει ανατρέπει την καθημερινότητά τους.

Γιατί, τα παιδιά που νοσηλεύονται δεν διαφέρουν από τα συνομήλικά τους. Έχουν τις ίδιες επιθυμίες, παίζουν τα ίδια παιγνίδια, μεγαλώνουν, εξελίσσονται, ονειρεύονται, προσδοκούν.....

Ένα τέτοιο σχολείο άνοιξε και φέτος. Αυτό το σχολείο είναι λίγο διαφορετικό από το κλασσικό. Είναι παιδότοπος, είναι και τόπος συνάντησης, γνωριμιών, συζήτησης, εξομολογήσεων. Είναι χώρος απασχόλησης των παιδιών που νοσηλεύονται, αλλά και χώρος παιγνιδιού, μελέτης, επικοινωνίας και έκφρασης.

Η δασκάλα- η ψυχή του σχολείου - είναι πάντα παρούσα με ενσυναίσθηση, γνησιότητα και ευγένεια. Είναι πάνω από όλα φίλη αληθινή, που στέκεται δίπλα στα παιδιά για το κάθε τι. Πέρα από τη διδασκαλία, βοηθά τα παιδιά να εξωτερικεύσουν συναισθήματά όπως το φόβο, το θυμό, την αγωνία, μέσα από τη δημιουργία. Κι ακόμη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ακούει προσεκτικά τα προβλήματά και βοηθά να βρουν κάποια λύση, ακόμη και παροδική. Γνωρίζει ότι «…. μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια…» (Antoine de saint Exupery – Μικρός Πρίγκιπας ).

Μέσα στο χώρο του σχολείου αυτού προάγονται: η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η εξοικείωση και η συντροφικότητα. Η γνωριμία και η συναναστροφή των παιδιών, τα βοηθά να αποδεχθούν το πρόβλημα της υγείας και να πιστέψουν στον αγώνα τους. Όταν αρχίζουν να δημιουργούν τα δικά τους έργα ενεργοποιούνται οι εσωτερικές τους δυνάμεις. Είναι αφοσιωμένα, σχεδιάζουν, χρωματίζουν και πετούν σε κόσμους γεμάτους πολύχρωμα όνειρα. Κι ακόμα, η αγάπη, η φιλία, οι εκμυστηρεύσεις με τους φίλους, τα γεμίζουν αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να επιστρέψουν όχι μόνο στο παλιό σχολείο τους, αλλά και να επανενταχθούν κοινωνικά!

Καλή Σχολική Χρονιά - Δημιουργική για μαθητές και διδασκάλους!

13 Σεπτέμβρη 2022, Βάσω Σίδη»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v