Νηπιάκι κατάπιε ένα κέρμα και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του!

Νηπιάκι κατάπιε ένα κέρμα και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του!

Όλοι έχουμε ακούσει για το μητρικό ένστικτο, εκείνο το σχεδόν ανεξήγητο συναίσθημα (κάτι σαν έκτη αίσθηση) που νιώθουν οι μαμάδες κάθε φορά που κινδυνεύει το παιδί τους.

Μια μαμά στις ΗΠΑ, λοιπόν, παροτρύνει τους γονείς να «εμπιστεύονται το ένστικτό τους», αφού για την ίδια λειτούργησε σωτήρια όταν ο γιος της κατάπιε ένα κέρμα χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι!

Η γυναίκα ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok εξηγώντας ότι ο γιος της άρχισε ξαφνικά να βήχει  και να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Σχεδόν αμέσως μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά του πιο κοντινού νοσοκομείου, όπου οι γιατροί του έκαναν τεστ για Covid και στρεπτόκοκκο, τα οποία βγήκαν αρνητικά. 

Ωστόσο η μητέρα του, η όποια κατάλαβε ότι ο βήχας του γιου της έμοιαζε με τον τρόπο που έβηχε κάθε φορά που πνιγόταν, δεν δέχτηκε να επιστρέψουν σπίτι. Αντίθετα, πίεσε τους γιατρούς να του βγάλουν ακτινογραφία καθώς πίστευε πως κάτι έχει «κολλήσει» στον οισοφάγο του. 

Η ακτινογραφία δικαίωσε την ανήσυχη μαμά, αφού οι γιατροί εντόπισαν ένα μικρό και στρογγυλό αντικείμενο σφηνωμένο στον οισοφάγου του μικρού αγοριού. Μάλιστα, προχώρησαν άμεσα σε χειρουργείο, καθώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν πρόκειται για ένα απλό κέρμα ή για τοξική, στρογγυλή μπαταρία.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, η κατάποση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία εάν δεν είχε επιμείνει η μητέρα και οι γιατροί δεν είχαν εντοπίσει το ξένο σώμα στον οισοφάγο του αγοριού. 

Το βίντεο, το οποίο έχουν δει 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει λάβει μέχρι στιγμής 187.000 likes και χιλιάδες σχόλια με τον περισσότερο κόσμο να επαινεί την μητέρα για την αντίδρασή της.

Πηγή: honey.nine.com.au

v