Μπορώ να κάνω θεραπεία για την προλακτίνη ενώ είμαι έγκυος;

Μπορώ να κάνω θεραπεία για την προλακτίνη ενώ είμαι έγκυος;

Ερώτηση:
Μέχρι τώρα είχα δύο αποβολές. Η τιμή της προλακτίνης μου είναι 43.6 και μου λένε ότι είναι πολύ ψηλά και για αυτό αποβάλω. Πρόσφατα έμαθα ότι έχω θρομβοφιλία. Θέλω να μείνω ξανά έγκυος αλλά όλοι μου λένε να κάνω πρώτα θεραπεία για την προλακτίνη και μετά να ξαναδοκιμάσω. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: μπορώ να μείνω έγκυος και να παίρνω κάτι για την προλακτίνη στην εγκυμοσύνη ή πρέπει πρώτα να κάνω τη θεραπεία και μετά να μείνω έγκυος;
Απάντηση:

Καλησπέρα σας! Άνετα μπορείτε να κάνετε θεραπεία για την προλακτίνη ενώ είστε έγκυος. Παρόλα αυτά η τιμή της προλακτίνης δεν θεωρείτε ιδιαίτερα υψηλή για να σας ανησυχεί.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v