«Οι γιατροί μού είπαν να τερματίσω την εγκυμοσύνη, αλλά εγώ πίστεψα στο μωρό μου»

«Οι γιατροί μού είπαν να τερματίσω την εγκυμοσύνη, αλλά εγώ πίστεψα στο μωρό μου»

Η ζωή της Katie White άλλαξε για πάντα, όταν οι γιατροί τής πρότειναν να κάνει άμβλωση στις 20 εβδομάδες κύησης, καθώς ο υπέρηχος έδειξε ότι το έμβρυο είχε υδροκέφαλο.

Ο υδροκέφαλος είναι μία επικίνδυνη πάθηση κατά την οποία συσσωρεύεται εγκεφαλονωτιαίο υγρό στον εγκέφαλο. Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που ήξερε ότι θα έβρισκε στον δρόμο της η Katie πίστεψε στην κόρη της και αποφάσισε να προχωρήσει με την εγκυμοσύνη.

Σήμερα, η μικρή Kensley είναι 14 μηνών κι είναι ένα πολύ χαρούμενο μωράκι που κάνει καθημερινά ευτυχισμένη τη μαμά της, ενώ όσο περνάει ο καιρός κατακτάει όλο και περισσότερα ορόσημα.

«Όταν μου είπαν οι γιατροί να τερματίσω την εγκυμοσύνη ήμουν απαρηγόρητη. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Ήταν μία απόφαση που δεν μπορούσα να πάρω. Στις 30 εβδομάδες μού είπαν ξανά να διακόψω την κύηση. Δεν το έκανα. Η κορούλα μου γεννήθηκε στις 37 εβδομάδες με επείγουσα καισαρική. Όταν την είδα για πρώτη φορά ήμουν συγκλονισμένη και ένιωθα τεράστια ευγνωμοσύνη. Την κράτησα στην αγκαλιά μου για 5 μόλις λεπτά και ύστερα οι νοσοκόμες μου την πήραν», είπε η Katie.

Οι γιατροί αποστράγγισαν το υγρό στον εγκέφαλό της μικρούλας, αλλά η Katie δεν επέτρεψε να τοποθετηθεί βαλβίδα παροχέτευσης - μια συσκευή που τοποθετείται στον εγκέφαλο και ελέγχει την περίσσεια του υγρού. «Φοβόμουν ότι θα μπορούσε κάτι να πάει στραβά και ήθελα να εξετάσω κι άλλες επιλογές», δήλωσε.

Σε ηλικία μόλις δύο εβδομάδων η Kensley υποβλήθηκε στην πρώτη της χειρουργική επέμβαση, για να αποστραγγιστεί μέρος του υγρού. Αργότερα, όμως, προσβλήθηκε από ρινοϊό και οι γιατροί βρήκαν ότι υπήρχε επίσης διαρροή υγρού από τον εγκέφαλό της στο σώμα της. Τότε, κρίθηκε απαραίτητη η τοποθέτηση της βαλβίδας εγκεφάλου.

Η βελτίωση της υγείας της μικρούλας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και οι γιατροί έχουν μείνει άφωνοι από το μαχητικό της πνεύμα, ενώ η μαμά της νιώθει τεράστια περηφάνια.

Πηγή: walesonline.co.uk

v