Αν και γεννήθηκε χωρίς μήτρα, πραγματοποίησε το όνειρό της και έγινε μανούλα!

Αν και γεννήθηκε χωρίς μήτρα, πραγματοποίησε το όνειρό της και έγινε μανούλα!

Η Laura είχε διαγνωστεί με το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) όταν ήταν μόλις 16 ετών. Το σπάνιο αυτό σύνδρομο εμφανίζεται 1 στις 5.000 γυναίκες, η οποία γεννιέται χωρίς μήτρα, δηλαδή χωρίς τη δυνατότητα εγκυμοσύνης και εμμήνου ρύσεως.

Παρόλο που η Laura ήταν συμφιλιωμένη με την κατάστασή της, όταν γνώρισε τον άντρα της ζωής της και αποφάσισαν να παντρευτούν, η σκέψη πως δεν θα κάνουν ένα δικό τους παιδί την στεναχωρούσε. «Είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις από μικρή ότι δεν θα κάνεις παιδιά. Έγινε ακόμα πιο δύσκολο, όμως, όταν άρχισαν να γεννούν οι συνομήλικες φίλες μου ενώ εγώ και ο άντρας μου ξέραμε ότι θα μείνουμε άτεκνοι», ανέφερε. 

Μετά τον γάμο, η Laura και ο σύζυγός της, ο Lewis, ήθελαν όσο τίποτα να γίνουν γονείς και άρχισαν να σκέφτονται το ενδεχόμενο της παρένθετη μητέρας. «Παρόλο που γεννήθηκα χωρίς μήτρα, οι ωοθήκες μου δουλεύουν κανονικά. Αυτό σημαίνει πως οι πιθανότητες για ένα δικό μας βιολογικό παιδί ήταν αρκετές, αρκεί να βρίσκαμε μια παρένθετη μητέρα». 

Το ζευγάρι άρχισε να ψάχνει σε ομάδες του Facebook για πληροφορίες σχετικά με την εύρεση παρένθετων μαμάδων, ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν μια κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης και μπήκαν σε λίστα αναμονής.

Στα τέλη του 2020, η Laura έκανε μια ανάρτηση στο Facebook η οποία συγκέντρωσε γρήγορα το ενδιαφέρον του κόσμου και συγκέντρωσε εκατοντάδες likes. Στην ανάρτησή της έγραφε: «Γεννήθηκα χωρίς μήτρα και δεν μπορώ να κυοφορήσω το μωρό μου. Ψάχνουμε για έναν όμορφο άνθρωπο, μια γενναιόδωρη γυναίκα, που θα κουβαλήσει το μωρό μας 9 μήνες και θα μας χαρίσει το καλύτερο δώρο, την γονεϊκότητα». 

Μεταξύ των δεκάδων μηνυμάτων συμπαράστασης, έλαβε και το μήνυμα της Chloe, μια μαμάς δύο παιδιών, που θέλησε να την βοηθήσει έμπρακτα. Οι δυο γυναίκες συναντήθηκαν, έγιναν φίλες και μέσα σε λίγο καιρό η Chloe κυοφορούσε το μωρό της Laura και του Lewis.

Εννιά μήνες αργότερα γεννήθηκε η μικρή Ren .«Ήταν μια μαγική στιγμή και ένιωθα σαν να ήμασταν μόνο οι τρεις μας στο δωμάτιο τοκετού», θυμάται σήμερα η Laura. «Έζησα την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου χάρη στην Cloe, μια “άγνωστη” με μεγάλη καρδιά που μας βοήθησε χωρίς να κανένα αντάλλαγμα. Της χρωστάω τα πάντα».

Οι δυο γυναίκες έχουν γίνει κυριολεκτικά κολλητές και συναντιούνται σχεδόν καθημερινά με τα παιδιά τους. Η Ren, μάλιστα, φωνάζει την Chloe “θεία” και της έχει πολύ μεγάλη αδυναμία!

Πηγή: thesun.co.uk

v