«Παραλίγο να χάσω το 2χρονο αγοράκι μου από ένα κομματάκι μήλο»

«Παραλίγο να χάσω το 2χρονο αγοράκι μου από ένα κομματάκι μήλο»

Όταν η Ashlie Johnson αποφάσισε να κόψει ένα μήλο σε μικρά κομματάκια και να τα δώσει στον 2χρονο γιο της, τον Declan, δεν φανταζόταν ότι παραλίγο να του κοστίσουν τη ζωή του!

Η μαμά των τεσσάρων παιδιών ανέφερε ότι ο Declan έβλεπε χαρούμενος τηλεόραση και παράλληλα μασούλαγε τα κομματάκια μήλου που του καθάριζε. Ξαφνικά, το αγοράκι άρχισε να βήχει βγάζοντας μια «περίεργη κραυγή», ενώ το πρόσωπό του έγινε κόκκινο.

Οι γονείς του, που δεν έχουν γνώσεις πρώτων βοηθειών, κατάλαβαν πως το παιδί πνίγεται και άρχισαν να το χτυπούν στην πλάτη. Ωστόσο, το παιδί δεν σταματούσε να βήχει ενώ το πρόσωπό του άρχισε να μελανιάζει, οπότε το μετέφεραν εσπευσμένα στα επείγοντα περιστατικά. 



Οι γιατροί διαπίστωσαν πως το μήλο είχε σταθεί στον πνεύμονά του και, αφού του έκαναν ολική νάρκωση, το μετέφεραν σε άλλο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και το αγοράκι συνήλθε πολύ γρήγορα μετά την εγχείρηση. Η μητέρα του, όμως, θέλησε να κάνει την ιστορία του γνωστή προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους άλλους γονείς να μάθουν πρώτες βοήθειες καθώς, όπως είπε, «ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει το κακό!». 

Πηγή: nypost.com

v