Mάνδρα: 14χρονος σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του με καραμπίνα

Mάνδρα: 14χρονος σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του με καραμπίνα

Επί εννέα ώρες εξετάζονταν από τους αστυνομικούς ο πατέρας και ο 14χρονος αδερφός του 17χρονου που εντοπίστηκε χθες, Πέμπτη (3/11), νεκρός στη Μάνδρα Αττικής με τραύμα ψηλά στην πλάτη, κοντά στον αυχένα.

Ο πατέρας του θύματος υποστήριξε πως είχε στείλει τον 17χρονο και τον 14χρονο στην περιοχή προκειμένου να μαζέψουν τα πρόβατα.

Από τη μεριά του, ο 14χρονος ισχυριζόταν στην αρχή πως ενώ βρισκόταν μαζί με τον αδερφό του στα πρόβατα, κάποια στιγμή χωρίστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον βρει. «Δεν μπορούσα να τον βρω και έτσι αποφάσισα να γυρίσω σπίτι». 

Στη συνέχεια, όμως, ομολόγησε στις Αρχές πως εκείνος σκότωσε κατά λάθος τον 17χρονο αδελφό του, το βράδυ της Πέμπτης (3/11) στη Μάνδρα και, σύμφωνα με πληροφορίες από την εκπομπή Tlive κατευθύνεται στο σημείο του φονικού με περιπολικό για να υποδείξει στους αστυνομικούς το μέρος που πέταξε την καραμπίνα.

Θυμίζουμε πως ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε δρόμο ερημικής περιοχής στη θέση «Λούτσα» από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Δίπλα στη σορό του 17χρονου βρέθηκαν δύο κάλυκες από από κυνηγητικό όπλο. Πάντως ο πατέρας φέρεται να υποστήριξε πως ο ίδιος δεν κατέχει καραμπίνα.

Είχαν γίνει καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού

Στις 28 Ιουνίου 2021 το «Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη αφορά στην εθνική γραμμή για τα SOS. «Βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους», αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωση. Την ίδια ημέρα, η αναφορά εστάλη στην αρμόδια εισαγγελία, προς διερεύνηση.

Ακολούθησε νέα ανώνυμη αναφορά, για την ίδια οικογένεια, στις 19 Απριλίου 2022. «Μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο», επισημαίνει η οργάνωση. Μία ημέρα αργότερα, η αναφορά εστάλη και πάλι στην αρμόδια εισαγγελία, με την ένδειξη του επείγοντος.

Πηγή: kathimerini.gr

v