Άνιστον: «μετά από πολλές αποτυχημένες εξωσωματικές κατάλαβα ότι αξίζω κι ας μην έγινα μαμά»

Άνιστον: «μετά από πολλές αποτυχημένες εξωσωματικές κατάλαβα ότι αξίζω κι ας μην έγινα μαμά»

Άγνωστες πτυχές της ζωής της αποκάλυψε η διάσημη ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον σε συνέντευξή της στο Αllure, μιλώντας, μεταξύ άλλων, και για την προσπάθειά της να μείνει έγκυος στην ηλικία των 35 - 40 ετών.

«Έκανα εξωσωματικές, έκανα τα πάντα»

Η πρωταγωνίστρια των «Friends» περιέγραψε τη δύσκολη διαδρομή της στο περιοδικό Allure, αναφέροντας ότι πέρασε δύσκολα ενώ προσπαθούσε να συλλάβει. Αλλά δεν μετανιώνει για τίποτα.

«Στα τέλη της δεκαετίας των 30 μου, στα 40 μου, πέρασα πολύ δύσκολα αλλά αν δεν είχα περάσει όλα αυτά, δεν θα γινόμουν ποτέ αυτή που είμαι σήμερα. Γι' αυτό είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα άσχημα πράγματα», είπε, διευκρινίζοντας ότι «προσπάθησε να μείνει έγκυος» πριν από αρκετά χρόνια.

Η Άνιστον περιέγραψε για πρώτη φορά το ταξίδι της εξωσωματικής γονιμοποίησης και τις δυσκολίες γονιμότητας. Κατά τη διάρκεια όλων των ετών που τα ΜΜΕ θεωρούσαν ότι δεν ήθελε να μείνει έγκυος, η ίδια έκανε εξωσωματικές και έπινε κινέζικο τσάι προσπαθώντας να βελτιώσει με κάθε τρόπο τη γονιμότητά της.

«Προσπαθούσα να μείνω έγκυος. Ήταν ένας δύσκολος δρόμος για μένα, ο δρόμος που γεννά μωρά... Έκανα τα πάντα. Θα έδινα τα πάντα αν κάποιος μου έλεγε "Πάγωσε τα αυγά σου. Κάνε αυτή τη χάρη στον εαυτό σου." Απλά δεν το σκέφτεσαι. Εδώ είμαι λοιπόν σήμερα. Το πλοίο έχει σαλπάρει».

Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, όμως, σήμερα δεν έχει καθόλου τύψεις και νιώθει ανακούφιση. «Δεν έχω μετανιώσει. Σήμερα δεν υπάρχουν πια στο μυαλό μου οι σκέψεις: "Μπορώ; Μπορεί. Ίσως." Δεν χρειάζεται να το σκέφτομαι πια» λέει και προσθέτει: 

«Το να μιλήσω για αυτή την ιστορία ήταν σαν να βγαίνω από χειμερία νάρκη. Έχω περάσει τόσα πολλά χρόνια κρύβοντας τις εξωσωματικές μου. Ήμουν προστατευτική με αυτά τα θέματα γιατί ένιωθα ότι υπάρχουν τόσο λίγα που μπορώ να κρατήσω για τον εαυτό μου…. Δεν έχω τίποτα να κρύψω πια». 

Στη συνέχεια, η Τζένιφερ Άνιστον επεσήμανε πως ήταν ψέματα ότι την χώρισε πρώτα ο Μπραντ Πιτ κι έπειτα ο 2ος σύζυγός της Τζάστιν Θερού επειδή δεν ήθελε παιδιά. 

«Ήταν ψέματα ότι χώρισα με τον Μπραντ Πιτ επειδή δεν κάναμε παιδιά. Απλά τέλειωσε ο γάμος μας και τα λέω όλα αυτά, επειδή δεν έχω τίποτα να κρύψω αυτή τη στιγμή. Όλα ήταν ψέματα. Μια γυναίκα μπορεί να είναι επιτυχημένη και χωρίς να έχει παιδί».

Η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός είχε γράψει ένα αιχμηρό άρθρο στην Huffington Post τον Ιούλιο του 2016, διευκρινίζοντας ότι οι γυναίκες κάνουν πολλά απίστευτα πράγματα εκτός από την τεκνοποίηση.

«Έχω απογοητευτεί τόσο πολύ. Εξού και το άρθρο που έγραψα για τη Huffington Post το 2016, επικρίνοντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την εμμονή τους να μείνω έγκυος και τη συμπεριφορά τους προς τις γυναίκες, γενικά. Μετά από τις προσπάθειές μου να μείνω έγκυος, κατάλαβα ότι η αξία μου δεν καθορίζεται από το αν έγινα μαμά. Ένιωθα ότι έπρεπε να το γράψω αυτό γιατί είναι τόσο τρελό και δεν είμαι υπεράνθρωπος σε σημείο να μπορώ να μην το αφήσω να με πληγώσει» πρόσθεσε η 53χρονη.

Στο άρθρο της το 2016 η Άνιστον έγραφε μεταξύ άλλων:

«Για την ιστορία, δεν είμαι έγκυος. Απλά έχω κουραστεί. Η αντικειμενοποίηση και ο έλεγχος που υποβάλλουμε στις γυναίκες είναι παράλογη και ανησυχητική. Ο τρόπος με τον οποίο με παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης είναι απλώς μια αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε και απεικονίζουμε τις γυναίκες γενικά, σε σχέση με κάποιο στρεβλό πρότυπο ομορφιάς.

Σε αυτό τον βαρετό κύκλο δημοσιότητας σχετικά με την προσωπική μου ζωή και την ώρα που έγραφαν για την πιθανή εγκυμοσύνη μου στον κόσμο συνέβαιναν μαζικές εκτελέσεις, πυρκαγιές, σημαντικές αποφάσεις του Ανώτατου δικαστηρίου, οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ και ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων πολύ πιο αξιόλογων στα οποία οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να αφιερώσουν το χρόνο τους.

Αν γκουγκλάρει κάποιος "Τζένιφερ Άνιστον παιδιά", τα αποτελέσματα είναι ένα κουβάρι από αναληθείς, σχεδόν τρομακτικές φήμες. "Περιμένει ένα αγόρι", "Υιοθετώντας δύο κορίτσια", " πρώτο παιδί μέσω παρένθετης μητέρας" και, ότι με το σύζυγό Justin Theroux, έχει "αποφάσισε να υιοθετήσει παιδιά για να σώσει το γάμο τους".

Οι γυναίκες διαβρώνονται καθημερινά από την τοξική ουσία της ομορφιάς και των πολιτιστικών προτύπων που καθορίζουν την αξία μιας γυναίκας με βάση την οικογενειακή της κατάσταση και την μητρότητα.

Κάποτε έλεγα ότι τα ταμπλόϊντ είναι σαν κόμικς, δεν πρέπει να τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Αλλά σήμερα μπορώ να ομολογήσω ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για μια καταδίωξη που την έχω βιώσει από πρώτο χέρι και για δεκαετίες αντικατοπτρίζει το στρεβλό τρόπο με τον οποίο υπολογίζουν την αξία μιας γυναίκας].

Πηγή: thetoc.gr

v