Θρεπτική κοτόσουπα με τζίντζερ

Θρεπτική κοτόσουπα με τζίντζερ

Φωτογραφία από freepik.com

Kαθώς οι μέρες περνούν γίνονται όλο και πιο κρύες και, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο και πηγή ζεστασιάς από μια ζεστή, θρεπτική σούπα για να ζεσταθεί... το κοκαλάκι μας! Η παρακάτω συνταγή κοτόσουπας με τζίντζερ είναι πεντανόστιμη και ό,τι πρέπει για αυτόν τον καιρό.

Τι θα χρειαστείτε

Για τη σούπα:

  • 1  κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες χωρίς τα κόκαλα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 2 κύβους ζωμού κότας
  • Αλατοπίπερο

Για τη γαρνιτούρα:

  • 3 αυγά βραστά, ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Φέτες λεμονιού
  • Σκόρδο γρανουλέ

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει και να βγάλει το ζουμί του. Προσθέτουμε το ρύζι και για μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. 

Βήμα 3ο

Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, αφαιρώντας τον αφρό που βγάζει. Έπειτα, προσθέτουμε τους κύβους ζωμού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

Βήμα 4ο

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να διογκωθεί και η σούπα να γίνει πιο πηχτή. Στο τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 5ο

Για το γαρνίρισμα βάζουμε τα βραστά αυγά, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Μπορούμε να στολίσουμε το πιάτο μας με φέτες λεμονιού.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: kawalingpinoy.com

v