Μπορώ να μείνω έγκυος στα 44 χωρίς εξωσωματική;

Μπορώ να μείνω έγκυος στα 44 χωρίς εξωσωματική;

Ερώτηση:
Έχω ήδη τρία παιδιά. Το τελευταίο 16 ετών. Θέλω να μείνω έγκυος ακόμη μια φορά. Πώς θα μπορούσα να το καταφέρω σε αυτή την ηλικία; Έχω κύκλο άλλοτε 28-30 ημερών και άλλοτε 35 ημερών. Υπάρχει πιθανότητα να μείνω έγκυος χωρίς σκευάσματα που βοηθούν τον οργανισμό;
Απάντηση:

Εφόσον όλα είναι υγιή σε σας και στον σύζυγό σας δεν υπάρχει ισχυρός λόγος να μη μείνετε πάλι έγκυος. Το μόνο πρόβλημα είναι ηλικία σας καθότι τα ωάρια αδυνατούν με το πέρασμα του χρόνου.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v