Μωράκι που του έδιναν 1 μέρα ζωής, έσβησε το 1ο του κεράκι

Μωράκι που του έδιναν 1 μέρα ζωής, έσβησε το 1ο του κεράκι

«Μικρό θαύμα» αποκαλεί τον γιο της, Hector, μια μαμά από τη Σκωτία κι έχει τους λόγους της...

Όταν η Marie Clare Tully γέννησε τον γιο της Hector, ήταν μόλις 23 εβδομάδων έγκυος και οι γιατροί της είπαν ότι είχε μόνο 1 μέρα ζωής. Μάλιστα, τη συμβούλεψαν να τον αποχαιρετήσει καθώς οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν απειροελάχιστες. 

«Τον είδα όταν γεννήθηκε και του έδωσα ένα φιλί. Μετά τον τύλιξαν σε πλαστικό για να τον κρατήσουν ζεστό και τον μετέφεραν στο τμήμα ανάνηψης», είπε η μητέρα του και πρόσθεσε πως ένιωσε συντετριμμένη που δεν μπορούσε να είναι μαζί του. 

Όμως ο Hector αψήφησε τις πιθανότητες και το «θαυματουργό μωρό» της Marie Claire γιόρτασε πριν λίγες μέρες τα πρώτα του γενέθλια!

«Μετά από 42 ημέρες στη ΜΕΝ, οι γιατροί τον έβγαλαν από τον αναπνευστήρα και είπαν ότι θα ζούσε. «Όταν άκουσα τα νέα, έβγαλα μια κραυγή ανακούφισης από τα βάθη της ψυχής μου. Ήταν το πιο έντονο συναίσθημα που έχω βιώσει μέχρι σήμερα», είπε η γυναίκα, προσθέτοντας πως οι τελευταίοι 12 μήνες δεν ήταν εύκολοι, αλλά ήταν οι ομορφότεροι της ζωής της. 

Μέχρι στιγμής το αγοράκι που γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2021 με σοβαρές επιπλοκές λόγω της προωρότητάς του, έχει περάσει 259 μέρες από την μέχρι τώρα ζωή του στο νοσοκομείο. Έχει υδροκέφαλο, χρόνια πνευμονοπάθεια, αμφιβληστροειδοπάθεια, ενώ τρέφεται με σωληνάκι σίτισης. 

Η βλάβη στον εγκέφαλο από τον υδροκέφαλο μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, όπως πονοκέφαλος, θολή όραση και δυσκολία στο περπάτημα», εξηγεί η Marie Clare. «Παρόλα αυτά, αισθάνομαι ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου που τον έχω στη ζωή μου. Είναι τόσο διασκεδαστικός, φέρνει τόση χαρά στους άλλους ανθρώπους. Είναι δυνατός και είμαι ήδη πολύ περήφανη για εκείνον». 

Πηγή: BBC

v