«Αν θέλετε να αγκαλιάσετε το παιδί μου πρέπει να πάρετε την άδειά του»

«Αν θέλετε να αγκαλιάσετε το παιδί μου πρέπει να πάρετε την άδειά του»

Μπορεί όλοι οι γονείς να θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, ωστόσο υπάρχουν φορές που –ασυνείδητα-λέμε ή κάνουμε πράγματα που ενδέχεται να παραβιάζουν τα όρια τους. Αυτό το ζήτημα έθιξε μια μητέρα μέσω Tik Tok και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, με πολλούς να συμφωνούν μαζί της αλλά και αρκετούς να διαφωνούν.

Η Brittany Baxter, από τη Μελβούρνη, εξήγησε στο βίντεό της ότι μαθαίνει από τώρα στη 2χρονη κόρη της τη σημασία της συναίνεσης και του να λες «όχι». Μάλιστα, τόνισε ότι ακόμα και οι πιο στενοί συγγενείς της οικογένειας πρέπει να παίρνουν την άδειά της πριν την αγκαλιάσουν ή τη φιλήσουν.

Όταν η μικρή της λέει «όχι» πρέπει να γίνεται σεβαστό απ' όλους καθώς τα δικά της συναισθήματα έχουν προτεραιότητα. Η Brittany σχολίασε ακόμα την συμπεριφορά ορισμένων ενηλίκων, οι οποίοι δεν δέχονται την «απόρριψη» και προσπαθούν να δημιουργήσουν τύψεις στο παιδί με φράσεις του τύπου «δεν με αγαπάς γι' αυτό δεν με αφήνεις να σου δώσω φιλάκι».

Δήλωσε επίσης, ότι η συναίνεση πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά από μικρή ηλικία και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της. Άλλωστε, πρέπει να μάθουν από μικρά ότι το σώμα τους είναι δικό τους και δεν είναι υποχρεωμένα να αφήνουν κανέναν να τα ακουμπά αν δεν το θέλουν.

Πολλοί γονείς έσπευσαν να συμφωνήσουν μαζί της και να την επιβραβεύσουν για τη στάση της, αλλά δεν έλειψαν και οι επικριτές αυτής της προσέγγισης που υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο το παιδί είτε θα μεγαλώσει σκληρά και χωρίς αγάπη, όπως ένας κοινωνιοπαθής, είτε θα είναι εντελώς αδέξιο στην ανθρώπινη επαφή'.

@brittanybaxter_x I said what I said... #gentleparenting #consent #fyp ♬ original sound - Brittany Baxter

v