Μαμά έδωσε αγώνα για να δεχτούν τον ΑμεΑ γιο της στον παιδικό σταθμό και τα κατάφερε!

Μαμά έδωσε αγώνα για να δεχτούν τον ΑμεΑ γιο της στον παιδικό σταθμό και τα κατάφερε!

Η Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ήταν μια διαφορετική ημέρα για τον τρίχρονο Παύλο με το σύνδρομο Angelman καθώς ήταν η πρώτη του μέρα στο σχολείο!

Έπειτα από την ανάδειξη του θέματος από τα ΜΜΕ (συγκεκριμένα την «δημοκρατική») και την παρέμβαση της Εισαγγελέως, ο αγώνας της Αγγελικής Πελέλα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του παιδιού της το οποίο έχει ποσοστό αναπηρίας 80%, δικαιώθηκε!

Το μέλημά της ήταν να δεχθούν τον γιο της σε παιδικό σταθμό της Ρόδου, μαζί με την εκπαιδευτικό που έχει για παράλληλη στήριξη η οποία είναι επίσης ΑμεΑ και προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά. 

Η ίδια δήλωσε συγκινημένη ότι ο μικρούλης δέχθηκε ένα θερμό καλωσόρισμα από τις εκπαιδευτικούς και όλα τα παιδάκια στον παιδικό σταθμό Πυλώνας που τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή.

Μάλιστα, όπως είπε, ήταν τέτοια η χαρά του μικρού που δεν ήθελε να αποχωριστεί τους συμμαθητές του όταν έπρεπε να φύγει, καθώς τις πρώτες μέρες που είναι και το στάδιο προσαρμογής, περνάει λιγότερες ώρες από τα υπόλοιπα παιδιά στον παιδικό σταθμό.

«Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους γονείς παιδιών ΑμεΑ είναι να μην το βάζουν κάτω. Να διεκδικούν για τα παιδιά τους όσα δικαιούνται στο πλαίσιο της συμπερίληψης. Ο τολμών νικά! Το όνειρό μου να πάει ο γιος μου στο σχολείο έγινε πραγματικότητα. Αυτός που δεν θα τολμήσει δεν θα μάθει ποτέ αν θα μπορούσε να τα καταφέρει. Όσο προσπαθείς κερδίζεις, κι αυτή ήταν η πεποίθηση και η αίσθησή μου από την πρώτη στιγμή στην προσπάθεια που ξεκίνησα για να πάει ο Παύλος στο σχολείο. Θέλω να τον αγαπήσουν οι δασκάλες του και όλα τα παιδιά και πιστεύω ότι Παύλος είναι εκείνος που θα δείξει σε όλους ότι αξίζει να τον αγαπήσουν κι αυτόν. Το διαφορετικό δεν είναι άσχημος και δύσκολος δρόμος, είναι απλώς ένας άλλος δρόμος», είπε η μητέρα του Παύλου.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

v