6 τρόποι για να κάνετε το μπάνιο σας να μοιάζει με πεντάστερο ξενοδοχείο!

6 τρόποι για να κάνετε το μπάνιο σας να μοιάζει με πεντάστερο ξενοδοχείο!

Αφράτες πετσέτες, αρωματικά κεριά, μεγάλοι καθρέφτες και ευρύχωρες μπανιέρες. Δεν είναι μυστικό, όλες έχουμε ζηλέψει τα μπάνια των πολυτελών ξενοδοχείων για την διακόσμησή τους! Και είναι λογικό, αν το σκεφτεί κανείς. Το μπάνιο είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε μετά από μια κουραστική μέρα και ιδανικά θα θέλαμε να μοιάζει με... κέντρο ευεξίας.

Ευτυχώς, ακόμα κι αν το μπάνιο μας είναι μικρό, με μερικές πολύ απλές κινήσεις μπορούμε να το μεταμορφώσουμε σε πεντάστερο σπα από το οποίο δεν θα ξεκολλάμε!

Oversized πετσέτες

Πείτε «αντίο» στις χρωματιστές, κλασικές πετσέτες μπάνιου και επιλέξτε λευκές οversized σαν αυτές που έχουν τα πολυτελή ξενοδοχεία. Η αίσθηση του να τυλίγεστε σε αυτές μετά το μπάνιο σας θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα από ποτέ!

Ο σωστός φωτισμός

Τα καλά ξενοδοχεία συνήθως χρησιμοποιούν έξτρα φωτισμό στο μπάνιο, όπως επίπεδες λάμπες στον τοίχο πάνω από τον καθρέφτη. Αν έχετε αρκετό χώρο μπορείτε να εγκαταστήσετε και κρεμαστούς λαμπτήρες. Το κόλπο για να δημιουργήσετε την σωστή ατμόσφαιρα είναι να επιλέξετε λάμπες χαμηλού φωτισμού.

Σικ διακοσμητικά

Ακόμη και το πιο απλό μπάνιο θα μοιάζει σαν καινούργιο αν προσθέσετε μερικές σικ πινελιές, όσον αφορά τη διακόσμησή του. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ασυνήθιστο σαπούνι ή ένα όμορφο καλάθι για τις πετσέτες, να ρίξετε το σαμπουάν σε ένα ιδιαίτερο μπουκάλι ή να πάρετε μια ωραία θήκη για τις οδοντόβουρτσες σας. Αρωματικά κεριά, λουλούδια ή ένα μπολ με πέταλα κοντά στον νιπτήρα μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. 

Aφράτο χαλάκι για το μπάνιο

Πολλά είναι τα χαλάκια μπάνιου που κυκλοφορούν στην αγορά, λίγα όμως κάνουν τον χώρο να δείχνει πολυτελής. Αντικαταστήστε το παλιό σας χαλί με ένα βαμβακερό και θα δείτε αμέσως πώς θα αλλάξει ολόκληρο το δωμάτιο!

Λευκή κουρτίνα μπάνιου

Μπορεί πλέον οι κουρτίνες μπάνιου να έχουν πρωτότυπα χρώματα και σχέδια, όπως για παράδειγμα σκηνές από την αγαπημένη μας ταινία, δεν δίνουν ωστόσο την αίσθηση πολυτέλειας που αποζητάμε. Για να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στο πιο ακριβό ξενοδοχείο, τοποθετήστε λευκές κουρτίνες.

Πράσινα φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν άλλο χρώμα και ατμόσφαιρα στο μπάνιο. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα βότσαλα, τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε στις άκρες της μπανιέρας, στον νιπτήρα ή σε κάποιο βάζο.

v