Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο παραδοσιακό ρυζόγαλο

Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο παραδοσιακό ρυζόγαλο

Ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια μικρών και μεγάλων είναι το ρυζόγαλο. Εκτός από νόστιμο είναι και υγιεινό και μάλιστα, φτιάχνεται πολύ εύκολα!

 

Τι θα χρειαστούμε

2 1/2 φλιτζάνια (600 ml) πλήρες γάλα

1/3 του φλιτζανιού λευκό ρύζι 

Λίγο αλάτι

1 μεγάλο αυγό

1/4 του φλιτζανιού μαύρη μαύρη ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, το ρύζι και το αλάτι σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μερικώς σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 20-25 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

Βήμα 2ο

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αυγό και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το 1/3 από το ζεστό μείγμα ρυζιού στο μείγμα των αυγών, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, ανακατεύοντας με δύναμη.

Βήμα 3ο

Ξαναβάζουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το ρύζι και το γάλα και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να «δέσει» το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. 

Προσοχή: Σε αυτό το σημείο, προσέχουμε να μην πάρει βράση το μείγμα μας διαφορετικά θα πήξει. Ιδανικά θέλουμε να το αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ είναι ακόμα ρευστό και να το αφήσουμε να πήξει μόνο του καθώς κρυώνει. 

Βήμα 4ο

Σερβίρουμε σε μπολ ενώ είναι ακόμα ζεστό και πασπαλίζουμε με κανέλα. 

Πηγή: simplyrecipes.com

v