«Έγινα μπαμπάς στα 72 και θέλω να προλάβω να δω το παιδί μου να μεγαλώνει!»

«Έγινα μπαμπάς στα 72 και θέλω να προλάβω να δω το παιδί μου να μεγαλώνει!»

Ο 73χρονος David Foster, πατέρας 6 παιδιών και παππούς 7 εγγονιών, καλωσόρισε τον μικρότερο γιο του το 2021 λίγο μετά τα 72α γενέθλιά του. Σύμφωνα με τον ίδιο, το να γίνεσαι μπαμπάς σε τόσο μεγάλη ηλικία έχει αρκετά μειονεκτήματα αλλά και πολλά πλεονεκτήματα.

Στην ηλικία που βρίσκεται σήμερα έχει περισσότερη υπομονή απ’ ότι νεότερος, μια δεξιότητα που θεωρεί σημαντική για την ανατροφή ενός παιδιού. Παραδέχεται μάλιστα πως στις 5 κόρες του, που πλέον είναι ενήλικες, δεν είχε την απαιτούμενη υπομονή και επιμονή ενώ ήταν περισσότερο αλαζονικός και λειτουργούσε περισσότερο με το ένστικτο και λιγότερο με τη λογική.  

«Πιστεύω πως σε αυτή τη φάση της ζωής μου μπορώ να προσφέρω στο γιο μου σοφία!», εξηγεί. «Φυσικά έχω αγωνία αν θα τον δω να φτάνει τα 30 αλλά μπορώ να του δώσω σπουδαία μαθήματα και για όσο θα είμαι δίπλα του, θα είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Αν βάλεις στη ζυγαριά τα κατά και τα υπέρ του να γίνεσαι γονιός σε μεγάλη ηλικία, νομίζω πως η ζυγαριά γέρνει στα υπέρ», λέει. 

Όσο για τα 35 χρόνια που τον χωρίζουν με τη δεύτερη σύζυγό του, είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος. 

«Οι άνθρωποι μιλούν συνέχεια για τη διαφορά ηλικίας μας και συχνά μας φέρνουν σε αμηχανία, αλλά δεν δίνω σημασία. Είμαστε πολύ καλά μαζί και αν κάτι καταστρέψει τον γάμο μας, σίγουρα δεν θα είναι τα χρόνια που μας χωρίζουν», κατέληξε.

Πηγή: honey.nine.com.au

v