«Όταν γίνεσαι μαμά συνηθίζεις το χάος και δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτό!»

«Όταν γίνεσαι μαμά συνηθίζεις το χάος και δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτό!»

Είναι γεγονός πως όταν γίνεσαι γονιός, αλλάζει ολόκληρη η ζωή σου! Η πρώτη σου έγνοια είναι να φροντίσεις το πλασματάκι που έφερες στον κόσμο και να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να είναι υγιές, χαρούμενο κι ευτυχισμένο.

Για να τα καταφέρεις, πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να έχεις υπομονή και να είσαι έτοιμη να αφιερώσεις την καθημερινότητά σου στα παιδιά σου. Εξάλλου, όπως λέει και η παρακάτω μαμά, μητρότητα είναι όταν οι μέρες σου δεν ανήκουν πια σε σένα αλλά στα παιδιά σου.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Μητρότητα είναι όταν οι μέρες σου ανήκουν στα παιδιά σου.

Σχεδιάζεις την καθημερινότητά σου σύμφωνα με το πού βρίσκονται τα παιδιά σου - ακόμα και για να μπεις για ένα γρήγορο ντους, πρέπει όλα να είναι φροντισμένα ώστε για να μην κινδυνεύσει κανείς. 

Πρέπει να απαντάς άμεσα σε κάθε τους κλάμα, να είσαι διαιτητής σε κάθε τους καβγά, να τους αλλάζεις πάνα τη σωστή στιγμή. 

Επειδή αυτά τα μικρά ανθρωπάκια είναι κομμάτι σου, ξοδεύεις τον περισσότερο χρόνο σου κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Καθαρίζεις το γεμάτο παιχνίδια πάτωμα με το ένα παιδί στην αγκαλιά και το άλλο μπλεγμένο στα πόδια σου. Κάνεις τα τηλέφωνά σου όσο το παιδί σου παίρνει έναν γρήγορο υπνάκο ή φτιάχνεις τη τσάντα τους για τον παιδικό σταθμό ενώ τρώνε το βραδινό τους. 

Πλέον δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο, να βγεις μια βόλτα με τον σύντροφό σου ή να κοιμηθείς όποτε θέλεις και μερικές φορές σου λείπει η γυναίκα που ήσουν πριν από τα παιδιά.... 

Ωστόσο, μαθαίνεις να είσαι πολυπράγμων και αποδοτική. Μαθαίνεις να διεκπεραιώνεις πολλές δουλειές ταυτόχρονα, να κάνεις όνειρα για τα παιδιά σου και να αφιερώνεις τον χρόνο σου για να τα πραγματοποιήσεις. 

Όταν γίνεσαι μαμά, συνηθίζεις το χάος και δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτό!

Όταν γίνεσαι μαμά, τα παιδιά σου είναι ολόκληρη η ζωή σου και η καθημερινότητά σου δεν ανήκει πια σε σένα αλλά στα πλασματάκια που σου έχουν κλέψει την καρδιά... κι αυτό είναι ό,τι πιο όμορφο σου έχει συμβεί ποτέ!». 

v