Έχω δύο ινομυώματα και μία κύστη. Μπορώ να μείνω έγκυος;

Έχω δύο ινομυώματα και μία κύστη. Μπορώ να μείνω έγκυος;

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Έχω έναν γιο 20 χρονών και θέλω να κάνω κι άλλο παιδί αλλά προέκυψαν διάφορα. Ο γιατρός μου είπε ότι έχω δύο ινομυώματα 6,94 εκ. και 2,5 εκ. Αντίστοιχα  και μία κύστη. Μπορώ να μείνω έγκυος φυσικά ή πρέπει να αφαιρέσω την κύστη και τα ινομυώματα;
Απάντηση:

Για την κύστη δεν μου γράφετε πόσο μεγάλη είναι και τι χαρακτηριστικά έχει. Οι ωοθήκες είναι επικίνδυνες ακόμα και για καρκίνους, οπότε δώστε βάρος στην κύστη. Τα ινομυώματα σίγουρα δεν προκαλούν καρκίνο, οπότε μην ανησυχείτε. Από κει κι ύστερα η ηλικιακά σας είναι πολύ δύσκολη για να πετύχετε εγκυμοσύνη χωρίς τη βοήθεια του ειδικού γιατρού.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v