«Κράτησα το μωρό μου ακόμα κι όταν οι γιατροί μου είπαν ότι μπορεί να με σκοτώσει»

«Κράτησα το μωρό μου ακόμα κι όταν οι γιατροί μου είπαν ότι μπορεί να με σκοτώσει»

Όταν η Rachel άρχισε να αιμορραγεί κατά την τρίτη της εγκυμοσύνη, το προσωπικό του νοσοκομείου της πρότεινε να διακόψει την κύηση επειδή υπάρχει κίνδυνος για την υγεία της. Συγκεκριμένα, της είπαν ότι ήταν πολύ πιθανό να έχει μια άσχημη αποβολή που θα οδηγήσει στον θάνατό της.

Η Rachel παρουσίασε υποχοριακή αιμορραγία που εμφανίζεται όταν ο πλακούντας αποκολλάται από την αρχική θέση εμφύτευσης, με αποτέλεσμα η μήτρα της να γεμίσει αίμα. Παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών, όμως, η μητέρα τριών παιδιών δεν θέλησε να προχωρήσει σε άμβλωση. Άκουσε το ένστικτό της και κράτησε το μωρό της που το ήθελε πολύ.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χρειάστηκε να νοσηλευτεί τρεις φορές και τελικά οδηγήθηκε σε πρόωρο τοκετό στις 29 εβδομάδες. Η μικρή της Vivienne γεννήθηκε μικροσκοπική και πέρασε αρκετές μέρες στη θερμοκοιτίδα και μετά από 10 εβδομάδες στη ΜΕΘ πήρε εξιτήριο. 

Οι πρώτες μέρες στο σπίτι ήταν δύσκολες καθώς το νεογέννητο μωράκι χρειαζόταν αναπνευστική υποστήριξη και δυσκολευόταν να φάει, αλλά με επιμονή και υπομονή όλα κύλησαν καλά. 

Σήμερα, η 5χρονη Vivienne πάει για πρώτη φορά στο σχολείο και είναι πολύ δεμένη με τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της. Η Rachel, παρά την περιπέτεια που πέρασε, δεν μετανιώνει λεπτό για την απόφασή της και δηλώνει πανευτυχής για την όμορφη οικογένεια που έχει φτιάξει. 

Πηγή: kidspot.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v