Π. Φιλιππίδης: καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τις δυο απόπειρες βιασμού

Π. Φιλιππίδης: καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τις δυο απόπειρες βιασμού

Την επιβολή ποινής οκταετούς κάθειρξης για τις δύο απόπειρες βιασμού αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η εισαγγελέας πρότεινε ποινή βάσης τα 6 χρόνια για την πρώτη απόπειρα και 2 για τη δεύτερη. 

Όσον αφορά το αδίκημα βιασμού κατ' εξακολούθηση, ο ηθοποιός αθωώθηκε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών.

Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο καθώς το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να κάνει δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως που ζήτησε να έχει αναστελλουσα δύναμη η έφεση του καταδικασθέντος.

Το δικαστήριο όρισε περιοριστικούς όρους για τον ηθοποιό επιβάλλοντας απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Η εισαγγελική πρόταση που αποδέχθηκαν οι δικαστές θεώρησε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του Φιλιππίδη στο δεύτερο βαθμό, καθώς η δράση του αναπτύχθηκε στον θεατρικό και τηλεοπτικό χώρο, οι οποίοι πλέον δεν είναι φιλικοί χώροι για αυτόν και, επομένως δεν μπορεί πλέον να εκμεταλλευτεί τη θέση του.

Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Να μην δεχθεί το δικαστήριο τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, εισηγήθηκε η Εισαγγελέας Έδρας Στέλλα Στόγια, εισήγηση η οποία έγινε δεκτή. Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωρίσουν οι δικαστές ούτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ούτε του σύννομου βίου που αιτήθηκε ο καταδικασθείς ηθοποιός.

Πηγή: tovima.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v