Τα διδυμάκια μου είναι 17 μηνών, αλλά δεν μιλάνε. Τι να κάνω;

Τα διδυμάκια μου είναι 17 μηνών, αλλά δεν μιλάνε. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Είμαι μαμά δίδυμων αγοριών, τα οποία είναι σχεδόν 17 μηνών.Γεννήθηκαν πρόωρα στις 33,5 εβδομάδες. Δεν λένε καμία λέξη συνειδητά. Περάσαμε μια φάση που έλεγαν όλη μέρα «αμπα», «μπαμπά», αλλά όχι με σκοπό να επικοινωνήσουν μαζί μας- μόνο στο παιχνίδι. Τώρα σταμάτησαν να το λένε. Καταλαβαίνουν αρκετά πράγματα όταν τους μιλάμε. Μάλιστα πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζαμε. Από λεξούλες όμως τίποτα απολύτως! Μόνο κάτι «ντα» «αντο», «ντο» και «μπα». Με έχει πιάσει άγχος.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσουν τα υπέροχα αγόρια σας! Ευχόμαστε όλοι να τα χαρείτε, να έχουν υγεία και όλα τα καλά στη ζωή τους!

Η ανάπτυξη των μωρών σας, αξιολογείται συνολικά και όχι επιμέρους. Ο παιδίατρος σας είναι εκείνος που έχει τη γενική παρακολούθηση τους, και σε όποια πτυχή αισθάνεται ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, χρειάζεται να σας κατευθύνει αναλόγως.

Εάν ο παιδίατρός σας δεν ανησυχεί, να είστε και εσείς ήσυχοι. Εάν ωστόσο χρειάζεστε μια επιπλέον ματιά, ένας παιδίατρος αναπτυξιολόγος είναι εκείνος που μπορεί να κάνει μια αξιολόγηση και να σας πει από τη δική του ειδικότητα τι συστήνει.

Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, επιλέξτε κάποιον που να σας ταιριάζει, ή ακόμη απευθυνθείτε σε τμήμα αναπτυξιακής παιδιατρικής σε παιδιατρικό νοσοκομείο. Εκεί, γίνεται μια συνολική αξιολόγηση από ομάδα ειδικών και κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έχω την πίστη ότι θα τα πάτε πολύ καλά!

Σας ευχαριστούμε

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v