«Το να έχεις 2 παιδιά κάτω των 2 είναι… η πιο γλυκιά τρέλα του κόσμου»

«Το να έχεις 2 παιδιά κάτω των 2 είναι… η πιο γλυκιά τρέλα του κόσμου»

Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδιά. Πόσο μάλλον όταν έχεις δύο και μάλιστα κάτω των 2 ετών! Στο σπίτι επικρατεί μια τρέλα αλλά, ευτυχώς, είναι η πιο γλυκιά τρέλα στον κόσμο!

Αυτό ακριβώς μας λέει και μια μητέρα 4 παιδιών που έχει περάσει τρεις φορές από το στάδιο «2 κάτω των 2». Καθησυχάζει τις μαμάδες που περνούν αντίστοιχη κατάσταση ότι τα πράγματα με τον καιρό γίνονται ευκολότερα ενώ αναφέρει πως είναι υπέροχο να έχεις ταυτόχρονα δυο μωρά που δεν χορταίνουν την αγκαλιά σου! 

«Το να έχεις 2 παιδιά κάτω των 2 δεν είναι εύκολο, αλλά μαθαίνεις να είσαι προσαρμοστική και να εξισορροπείς καταστάσεις. 

Έχεις το ένα μωρό στο πορτ μπεμπέ και το άλλο αγκαλιά, να στηρίζεται όπως όπως στον γοφό σου. Ελπίζεις ότι το μεγαλύτερο θα παρακολουθήσει ολόκληρο το αγαπημένο του παιδικό στην τηλεόραση για να προλάβεις να ταΐσεις το μικρότερο. 

Ξέρεις ότι θα αργείς διαρκώς στα ραντεβού σου επειδή όλο και κάτι προκύπτει με τα παιδιά ενώ είσαι πανέτοιμη στην πόρτα. Πριν πας οπουδήποτε, εφοδιάζεις τη τσάντα σου με πάνες, παιχνίδια, μπιμπερό, μπισκότα, ή οτιδήποτε άλλο θα χρειαστούν τα μικρά σου. Γενικά, η τσάντα σου είναι ασήκωτη!

Ωστόσο, ως μαμά τεσσάρων παιδιών, που έχει περάσει το "2 κάτω από 2" τρεις φορές, θα πω ότι με τον καιρό γίνεται ευκολότερο. Σταδιακά προσαρμόζεσαι και, παρόλο που μπορεί να μην είσαι ποτέ ξανά στην ώρα σου, κατά κάποιο τρόπο μαθαίνεις πώς να τα κάνεις όλα σωστά.

Σε όλες τις μαμάδες που έχουν 2 παιδιά κάτω των 2, έχω να πω πως είναι η πιο γλυκιά τρέλα του κόσμου! Εκτός από τις δυσκολίες, έχεις δύο μωρά να σε κοιτάζουν μέσα στα μάτια, να μην χορταίνουν την αγκαλιά σου και να σου χαρίσουν εις διπλούν τις ομορφότερες στιγμές της ζωής σου». 

Ελεύθερη μετάφραση από Mother.ly

v