«Μαμά, σε αγαπάω»: 3 λέξεις που σου φτιάχνουν πάντα τη διάθεση

«Μαμά, σε αγαπάω»: 3 λέξεις που σου φτιάχνουν πάντα τη διάθεση

Υπάρχουν φορές που η καθημερινότητα μάς γονατίζει και νιώθουμε σαν να σηκώνουμε το βάρος όλου του κόσμου στις πλάτες μας. Βυθιζόμαστε σε μαύρες και αγχωτικές σκέψεις και η καλή μας διάθεση πάει... περίπατο. Ευτυχώς, εμείς οι μαμάδες έχουμε τα μικρά μας που με 3 απλές λεξούλες μπορούν να διώξουν αυτό το μαύρο σύννεφο. Έτσι και αυτή η μητέρα «σώθηκε» από τα λόγια του γιου της.

«Η Κυριακή ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα. Ξύπνησα αγχωμένη και σκεφτόμουν ένα σωρό πράγματα: τα χρήματα, αν τα παιδιά μου είχαν όλα όσα χρειάζονταν για την εβδομάδα, τι θα απογίνω όταν μεγαλώσουν και φύγουν απ' το σπίτι, πόσο επικίνδυνος είναι ο κόσμος...

Ξέρετε, ήταν μία από εκείνες τις μέρες που όλα σου φαίνονται βουνό και νιώθεις παντελώς αβοήθητη.

Μου συμβαίνει πού και πού, χωρίς να γίνει κάτι συγκεκριμένο. Απλά νιώθω σαν να πέφτει το βάρος του κόσμου στους ώμους μου και είμαι εξαιρετικά επικριτική με τον εαυτό μου, πράγμα που το κάνει ακόμα χειρότερο. Αγχώνομαι για πράγματα που δεν έχουν καν συμβεί και, παρόλο που ξέρω ότι δεν είναι λογικό, δεν μπορώ να σταματήσω.

Από τότε που χώρισα, προσπάθησα να κρύψω αυτή την ευάλωτη πλευρά μου από τα παιδιά μου. Προσπαθώ σκληρά να μην το αφήνω να επηρεάζει τη ζωή μου. Δεν θέλω να ανησυχούν για μένα ή να αγχώνονται όπως εγώ.

Αλλά έχω συνειδητοποιήσει με τα χρόνια ότι είναι έξυπνα και μπορούν να καταλάβουν πότε η μαμά τους  δεν είναι καλά.

Ενώ έφτιαχνα δείπνο, λοιπόν, την Κυριακή, ο μεγαλύτερος έφηβος γιος μου μπήκε στο σπίτι. Έλειπε όλη μέρα και δεν πίστευα ότι θα καταλάβαινε ότι δεν είμαι καλά. Καθώς ανακάτευα τη σάλτσα για το φαγητό, ήρθε από πίσω μου και με αγκάλιασε. 

Μια όμορφη, ζεστή και δυνατή αγκαλιά. 

"Μαμά,σε αγαπώ πολύ".

Εκείνη τη στιγμή, πήρα μια βαθιά ανάσα. Οι ώμοι μου χαλάρωσαν και ένιωσα την καρδιά μου να χτυπά σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Τον αγκάλιασα και εγώ σφιχτά.

Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν τη στιγμή που το χρειαζόμουν. Ήταν μια υπενθύμιση: ότι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι ότι τα παιδιά μου ήταν ευτυχισμένα και υγιή. Με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο τυχερή είμαι που τα έχω στη ζωή μου. Με έκανε να σκεφτώ πόσο ασήμαντα ήταν στην πραγματικότητα όλα τα πράγματα για τα οποία αγχωνόμουν και σπαταλούσα πολύτιμες στιγμές για καταστάσεις που δεν μπορώ να ελέγξω.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην αφήνω το άγχος να με καταβάλλει.

Αυτή η αγκαλιά και αυτές οι 3 λέξεις άλλαξαν εντελώς το βράδυ μου. Τη διάθεσή μου. Όταν ξάπλωσα, ήμουν ήρεμη και χαρούμενη.»

Ελεύθερη μετάφραση από scarymommy.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v