«Το να μεγαλώνεις γιους είναι πραγματική ευλογία!»

«Το να μεγαλώνεις γιους είναι πραγματική ευλογία!»

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία απ' το να είσαι μαμά! Είτε έχεις αγόρια, είτε κορίτσια οι αγωνίες και οι χαρές είναι ίδιες και αυτό που μας νοιάζει περισσότερο απ' όλα είναι τα παιδιά μας να είναι καλότυχα και γερά. Υπάρχουν όμως ορισμένες διαφορές όταν μεγαλώνεις αγόρια και αυτή η μαμά με το συγκινητικό κείμενο της μιλάει στην καρδιά της αγορομάνας!

«Το να μεγαλώνεις γιους είναι πραγματική ευλογία.

Τα κορίτσια είναι ξεχωριστά, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Το κοριτσάκι σου θα είναι ο σύντροφος σου για μια ζωή, η φίλη σου και ο άνθρωπος που θα εμπιστεύεσαι για πάντα. 

Τα κορίτσια μπορεί να είναι δύσκολα και ίσως απομακρυνθούν για να βρουν τον δρόμο τους αλλά θα γυρίσουν πίσω σε σένα.

Όμως το μικρό σου αγοράκι, είναι ο άνθρωπος που θα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά, χωρίς δεύτερες σκέψεις...  

Είναι γενναίος, περιπετειώδης και κάνει πολύ φασαρία αλλά όταν τελικά κοιμηθεί στο κρεβατάκι του, είναι ένα το γλυκό αγγελούδι που κάποτε κούρνιαζε στην αγκαλιά σου.

Έχει τη δεκαπλάσια ενέργεια από σένα και μερικές φορές σε εξαντλεί και μόνο που τον παρακολουθείς να τρέχει πάνω κάτω. Μπορεί να είναι σκληρός και ατίθασος και βρώμικος, και θα πρέπει να του υπενθυμίζετε συχνά να είναι ευγενικός, να μένει ήσυχος έστω για λίγο και να τον παρακαλάς να κάνει επιτέλους ένα μπάνιο.

Δεν έχεις ιδέα πού βάζει όλο το φαγητό που τρώει ενώ από τη στιγμή που θα μπουσουλίσει, ο καναπές, οι καρέκλες, τα τραπέζια, τα κάγκελα, η τουαλέτα και οι τοίχοι δεν θα είναι ποτέ ίδια.

Αλλά ξέρεις ότι θα έρθει η μέρα που τα μαξιλάρια θα μείνουν στον καναπέ, το ψυγείο δεν θα αδειάσει διά μαγείας και το σπίτι θα είναι τακτοποιημένο και σε πιάνει ένας κόμπος στον λαιμό. Θα είναι η στιγμή που θα έχει γίνει ένα γενναίο παλικαράκι αλλά όταν πληγωθεί, θα τρέξει στην αγκαλιά σου για παρηγοριά. 

Μπορεί να επιλέξει το ποδόσφαιρο ή το σκάκι ή το καράτε ή τη μουσική αλλά δεν έχει σημασία γιατί με ό,τι κι αν καταπιαστεί, θα δώσει το 110% του εαυτού του. Και ανεξάρτητα από το πόσοι άνθρωποι τον επευφημούν, τα μάτια του θα βρίσκουν πάντα τα δικά σου μέσα στο πλήθος.

Μπορεί να μοιάζει στον μπαμπά του ή και να μην τον θυμίζει καθόλου! Όπως και να 'χει, θα βρει τρόπους να εκφράσει την αγάπη και την αφοσίωσή του  σε σένα - σιγουρέψου ότι θα είσαι εκεί και θα τον ακούσεις.

Θα ανησυχείς αν θα πάρει τις σωστές αποφάσεις και πως δεν θα κινδυνέψει, αν ακούει όσα του λες ακόμα κι μοιάζει πως δεν ακούει κι αν θα μάθει από τα λάθη του (από τα οποία προσπάθησες να τον αποτρέψεις αλλά δεν τα κατάφερες).

Θα το ενθαρρύνεις να επιλέγει καλούς ανθρώπους για να περπατήσουν μαζί του στη ζωή, να μην φοβάται να ζητήσει βοήθεια και να είναι αφοσιωμένος και ισότιμος σύντροφος.

Θα προσεύχεσαι να να είναι πάντα ο εαυτός του και να μην προδώσει τις ηθικές του αξίες απλά για να ταιριάξει και θα πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα όταν θα αγαπήσει κάποια άλλη και θα ξαφνικά θα γίνει η προτεραιότητά του.

Η δική σου καρδιά, όμως, θα είναι δική του για πάντα και ό,τι και να γίνει, θα είναι πάντα το μικρό σου αγόρι.

Γιατί το να μεγαλώνεις γιους είναι πραγματική ευλογία».

Μετάφραση από Shower Arguments with Emily Solberg

v