«Ο άντρας μου και το παιδί μου ήταν στο 1ο βαγόνι - μπήκαν ζωντανοί και βγήκαν στάχτη»

«Ο άντρας μου και το παιδί μου ήταν στο 1ο βαγόνι - μπήκαν ζωντανοί και βγήκαν στάχτη»

Φωτογραφία eurokinissi

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της κυρίας Αντωνίας, μίας γυναίκας που έχασε τον σύζυγο και το παιδί της στη σιδηροδρομική τραγωδία και, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της για τα όσα συμβαίνουν.

«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων "έφυγε" ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι».

«Θέλω να πω πως και μήνυση να κάνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, αυτοί θα εξακολουθήσουν να κάνουν τα ίδια. Στο τρένο ήταν ο σύζυγός μου μαζί με τον γιο μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Το πρώτο βαγόνι έγινε σμπαράλια. Μπήκαν μέσα ζωντανοί και μου τους βγάλανε… ούτε μπορώ να τους κηδέψω. Να κηδέψω τι; Αποκαΐδια;»

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία της όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει την οικογένειά της. «Και που πήγαμε στο νοσοκομείο) τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά» είπε και πρόσθεσε πως όταν βρει τη δύναμη, θα κινηθεί νομικά.

Πηγή: dikaiologitika.gr

v