Τραγωδία στα Τέμπη: φοιτητής ρίσκαρε τη ζωή του και έσωσε τουλάχιστον 10 επιβάτες

Τραγωδία στα Τέμπη: φοιτητής ρίσκαρε τη ζωή του και έσωσε τουλάχιστον 10 επιβάτες

Την ώρα που ο τραγικός απολογισμός των νεκρών, των τραυματιών και των αγνοουμένων στα Τέμπη αυξάνεται, μια ανάρτηση της γιατρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Έρης Τζιαστούδη, δίνει μια άλλη και κάπως πιο αισιόδοξης εικόνας από την τραγωδία στα Τέμπη, αναφερόμενη σε έναν 20χρονο που έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει ζωές.

Ο λόγος για τον φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι, και αψηφώντας τον κίνδυνο και την φωτιά που έκαιγε δίπλα του, κατάφερε να σπάσει μόνος του το τζάμι και να σώσει τουλάχιστον δέκα νεαρούς, αγόρια και κορίτσια.

Ολόκληρη η ανάρτηση της γιατρού

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη,ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος! Συγχαρητήρια  όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!».

Πηγή: zougla.gr

v